Δύο άτομα κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές

Δύο άτομα κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές

Δύο άτομα κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον επόμενο μήνα, 38χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 29χρονη συμπατριώτισσά του, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές στην Κω.

Οι δύο αλλοδαποί έχουν ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή, τον Απρίλιο του 2019 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργηάτων Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Κώστα Ασλάνη και Βάνας Περή, επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 38χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στην 29χρονη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά τις απόφσης αυτής, οι δύο αλλοδαποί άσκησαν έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αλλοδαποί στις 23 Ιουνίου 2016, διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα κατοίκου του νησιού και αφαίρεσαν, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή, αξίας 280 ευρώ, έναν υπολογιστή τύπου tablet αξίας 220 ευρώ, μία τηλεόραση αξίας 240 ευρώ, έναν υπολογιστή τύπου tablet αξίας 80 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 370 ευρώ και μία ξυριστική μηχανή αξίας 58 ευρώ.

Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι και στις 27 Ιουνίου 2016 χρησιμοποιώντας αντικλείδι μπήκαν στο σπίτι άλλου κατοίκου του νησιού και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 25.000 ευρώ σε μετρητά και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο