Μια μεγάλη διαφήμιση της Ρόδου και του beach volley το παγκόσμιο τουρνουά στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Μια μεγάλη διαφήμιση της Ρόδου και του beach volley το παγκόσμιο τουρνουά στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Μια μεγάλη διαφήμιση της Ρόδου και του beach volley το παγκόσμιο τουρνουά στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 502 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν οι αγώνες από την περασμένη Παρασκευή κι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωσή τους. Δείγμα αυτού οι Μάρκο Λουκαρέλι και Χανς Χάνιμπαλ που ταξίδεψαν από την Ουρουγουάη ώστε να λάβουν μέρος.

Με την πρόκριση ομάδων από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο κυρίως ταμπλό ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του παγκόσμιου τουρνουά beach volley που ξεκίνησε την Παρασκευή κι ολοκληρώνεται σήμερα στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».

Οι τέσσερις ομάδες που πέρασαν μέσω των προκριματικών συμπλήρωσαν την 16άδα της διοργάνωσης, της οποίας οι αγώνες ξεκίνησαν χθες το πρωί.

Οι Γάλλοι Κάλβιν και Κουίνσι Αγιέ στο πρώτο τους παιχνίδι επικράτησαν με 2-0 σετ (21-12, 21-19) του Αλέξανδρου Κουρτίδη και του Παναγιώτη Βογιατζόγλου, ενώ στο δεύτερό τους παιχνίδι έκαναν την ανατροπή κόντρα στους Αυστριακούς Σέιζερ, Κιντλ, καθώς αν και έχαναν με 0-1 σετ, πήραν τη νίκη με 2-1 (28-30, 21-18, 15-08) και το «εισιτήριο» για το κυρίως ταμπλό.

Το δεύτερο «εισιτήριο» πήραν οι αδερφοί Μπέλο από την Ισπανία, Χουακίν και Μπέλο που έχουν πολιτογραφηθεί Άγγλοι επικρατώντας των Πολωνών Ζάνιακ, Μπρόζινιακ με 2-0 (21-18, 21-19) σετ. Στο πρώτο τους παιχνίδι επιβλήθηκαν των Ισπανών Μονφόρτ, Πέρεζ με 2-0 (22-20, 21-13) σετ.

Οι Αλέξανδρος Κουρτίδης και Παναγιώτης Βογιατζόγλου δεν μπόρεσαν να περάσουν στο κυρίως ταμπλό
Οι Αλέξανδρος Κουρτίδης και Παναγιώτης Βογιατζόγλου δεν μπόρεσαν να περάσουν στο κυρίως ταμπλό

Οι Πολωνοί Σζαλανκιέβιτς, Φλόρτσζικ πήραν και αυτοί την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό, μετά τη νίκη τους με 2-0 (21-19, 21-17) σετ επί των Ισπανών Χουέρτα, Χιμένεζ. Στον πρώτο τους αγώνα αν και δυσκολεύτηκαν απέκλεισαν τους Τσέχους Μπέρτσικ, Ντζαβορόνοκ με 2-0 (21-14, 28-26) σετ.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας για την τελευταία θέση του κυρίως ταμπλό, οι Αμερικανοί Γουέμπερ, Έβανς νίκησαν τους Αυστριακούς Ντόπλερ, Κούνερτ με 2-0 (21-13, 21-17) σετ, ενώ νωρίτερα άφησαν εκτός διοργάνωσης τους Λιθουανούς Ρουμσεβίτσιους, Βιντσέλοβιτς.

Λευτέρης Αυγενάκης: «Το ‘’Rhodes Futures’’ βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τον βασικό μας στόχο».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τη διοργάνωση.
«Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στο διεθνές τουρνουά ανδρών “Rhodes Futures”, μια διοργάνωση που διεξάγεται στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα της Ρόδου, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2022.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τον βασικό μας στόχο που είναι η προβολή όλων των αθλημάτων. Η υλοποίηση διοργανώσεων, όπως η συγκεκριμένη, οπωσδήποτε θα ενισχύσει την προβολή των παράκτιων αθλημάτων και θα τα φέρει πιο κοντά στην τοπική κοινωνία, στη νέα γενιά και στην αθλητική οικογένεια εν γένει.

Από αριστερά ο Μάρκο Λουκαρέλι, στη μέση ο προπονητής τους Χουάν Καρταγκένα και δεξιά ο Χανς Χάνιμπαλ που ταξίδεψαν από το Μοντεβιδέο στη Ρόδο
Από αριστερά ο Μάρκο Λουκαρέλι, στη μέση ο προπονητής τους Χουάν Καρταγκένα και δεξιά ο Χανς Χάνιμπαλ που ταξίδεψαν από το Μοντεβιδέο στη Ρόδο

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη των παράκτιων σπορ. Η ανάληψη της διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», στους οποίους πρωτοστατεί και το άθλημα του beach volley, αναμένεται μέσα από τις εντατικές μας προσπάθειες να εκτοξεύσει τη δημοφιλία των αθλημάτων αυτών, αλλά και να προσελκύσει σε αυτά ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Στον σκοπό αυτό συντάσσονται και διοργανώσεις με διεθνή εμβέλεια, όπως το “Rhodes Futures”, τα οποία εκτός από τον αγωνιστικό τους χαρακτήρα, μπορούν να ενισχύσουν και τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής, με πολλαπλά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα προσφέρει ένα όμορφο θέαμα, χάρη στην προσπάθεια των διοργανωτών και των αθλητών. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Από το Μοντεβιδέο στη Ρόδο για το παγκόσμιου τουρνουά beach volley
Χρειάστηκε να διανύσουν 11.776 χιλιόμετρα και να ταξιδέψουν 24 ώρες για να φτάσουν από το Μοντεβιδέο στη Ρόδο. Ο λόγος για τους Ουρουγουανούς Μάρκο Λουκαρέλι, Χανς Χάνιμπαλ, οι οποίοι ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στη πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων για να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο τουρνουά κατηγορίας Futures.

«Πρώτη φορά ήρθαμε στην Ελλάδα και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Όταν είδαμε το καλεντάρι του Beach Pro Tour αμέσως αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στη Ρόδο» σχολίασε ο... μεγάλος της παρέας ο 25χρονος Μάρκο Λουκαρέλι.

Οι δύο αθλητές στο παρελθόν αγωνιζόντουσαν στη σάλα σε ομάδες της πατρίδας τους, ωστόσο σε νεαρή ηλικία αφιερώθηκαν αποκλειστικά στην άμμο και μετά από έναν χρόνο συνεργασίας δεν το έχουν μετανιώσει καθόλου, καθώς έχουν διακριθεί σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις και στη Ρόδο βρίσκονται στο Νο1 του κυρίως ταμπλό.

«Στόχος μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στη Ρόδο και στη Τσέρβια της Ιταλίας που θα αγωνιστούμε στα τέλη Μαΐου για να είμαστε στη καλύτερη δυνατή κατάσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ρώμη» είπε από την πλευρά του ο 24χρονος Χανς Χάνιμπαλ.

Όσον αφορά τις εντυπώσεις τους από την Ελλάδα και τη Ρόδο την οποία επισκέπτονται για πρώτη φορά αλλά και για το παγκόσμιο τουρνουά που διεξάγεται στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», το δίδυμο από την Ουρουγουάη είχε την ίδια άποψη: «Είναι πολύ όμορφη χώρα η Ελλάδα και η Ρόδος. Μας έχουν εντυπωσιάσει οι παραλίες και η ομορφιά του νησιού. Η διοργάνωση είναι πολύ καλά οργανωμένη και δεν έχει μας έχει λείψει τίποτα».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.