Πατέρας και γιος στο εδώλιο για ζωοκτονία και απόπειρα ζωοκλοπής

Πατέρας και γιος στο εδώλιο για ζωοκτονία και απόπειρα ζωοκλοπής

Πατέρας και γιος στο εδώλιο για ζωοκτονία και απόπειρα ζωοκλοπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 959 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθούν στις αρχές Ιουνίου για να δικαστούν, πατέρας και γιος Αλβανικής καταγωγής, καθώς και 28χρονος ομοεθνής τους κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής και ζωοκτονίας σε βάρος κτηνοτρόφου στον Αρχάγγελο.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2020, ένας 40χρονος κτηνοτρόφος της περιοχής, ο οποίος και κατήγγειλε ότι οι τρεις άνδρες χρησιμοποιώντας συρμάτινες παγίδες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και να θανατώσουν αιγοπρόβατα ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν σε ψυγειοκαταψύκτη που βρισκόταν στην κουζίνα 21 σακούλες που περιείχαν αιγοπρόβειο κρέας συνολικού βάρους 16 κιλών και ένας μπαλτάς κρέατος.
Επίσης σε έρευνα των αστυνομικών στο αυτοκίνητο του 51χρονου βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 12,3 και 6,5 εκατοστά αντίστοιχα και ένας κόφτης συρμάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε το αυτοκίνητο αυτό φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τις μετακινήσεις τους.
Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ζωοκλοπής και ζωοκτονίας και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση, όπου και οι τρεις εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος πατέρας είχε δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος και η γυναίκα του όσο και ο 22χρονος γιος τους εργάζονται σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας και λαμβάνουν αρκετά χρήματα ώστε να ζουν με άνεση οι ίδιοι και τα δύο ανήλικα παιδιά που ακόμη έχουν.

Ο 51χρονος είχε προσθέσει ότι από τον έλεγχο που έγινε σπίτι του δεν εντοπίστηκε κάτι που να τον ενοχοποιεί και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπραττε αυτό που τον κατηγορούν. Ο ίδιος είχε πει πως στις 14 Φεβρουαρίου 2020 έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον γιο του, ο οποίος του ζήτησε να του πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου τα νόμιμα έγγραφά του επειδή τον είχαν συλλάβει. Όταν πήγε τα έγγραφα, τότε έγινε και η σύλληψή του.

Από την πλευρά του ο 22χρονος γιος αρνήθηκε και αυτός τις κατηγορίες, ενώ κατέθεσε και ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προανακριτικής κατάθεσης που του έχει ληφθεί, καθώς δεν υπήρξε για τη λήψη της μεταφραστής που να γνωρίζει την Αλβανική και την Ελληνική γλώσσα.

Ο 22χρονος είχε πει πως αφενός δεν γνωρίζει καλά τα ελληνικά και αφετέρου η σύγχυσή του από αυτό που του συνέβαινε ήταν τέτοια, που αδυνατούσε να αντιληφθεί την οποιαδήποτε ελληνική λέξη. Ο 22χρονος είχε αρνηθεί ότι έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση.

Αλλά και ο 28χρονος συμπατριώτης τους, είχε τονίσει απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας, ότι είχε έρθει στο νησί μας πριν από μόλις 15 ημέρες από τη σύλληψή του και διέμενε με τον θείο του. Ως εκ τούτου τα κρέατα που βρέθηκαν στον ψυγειοκαταψύκτη του σπιτιού δεν τα είχε προμηθευτή εκείνος αλλά ο θείος του τμηματικά από συγκεκριμένο παραγωγό (τον οποίο και ονομάτισε) και μάλιστα, όπως του είχε πει, ορισμένα κομμάτια είναι άνω των έξι μηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σημειώνεται ότι την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο του κ. Μιχάλη Κόκκινου διά των συνηγόρων κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Πόπης Αναστασιάδη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο