Μία υπέροχη βραδιά με μουσική, χορό και γεύσεις στη Ρόδο

Μία υπέροχη βραδιά με μουσική, χορό και γεύσεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 937 ΦΟΡΕΣ

Μία υπέροχη βραδιά με μουσική, χορό και γεύσεις προσέφεραν οι Ομάδες «Ελένη» προχθές βράδυ στο κοινό της Ρόδου.

Ένα ταξίδι στην παράδοση αλλά και στις γεύσεις της Καλύμνου με «οδηγό» το βιβλιοημερολόγιο της Ελένης Σταυροπούλου-Βάλλα, όπου η συγγραφέας εκτός από τις τοπικές συνταγές του νησιού της αναφέρεται και την ιστορία τους.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και κατά τη διάρκειά της από τις Ομάδες Διάσωσης και Διάδοσης Λαογραφίας – Παράδοσης Ομάδες «Ελένη», τιμήθηκαν ο Αστυκτηνίατρος – Αντιστράτηγος ε.α. Μιχάλης Ζεμπιλλάς για την προσφορά του στον τόπο και στην υγεία μας, καθώς και η κα Ελένη Σταυροπούλου- Βάλλα.

Μάλιστα η τελευταία τιμήθηκε εκτός από τις Ομάδες «Ελένη» για το βιβλίο της και από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» εκ μέρους του Α’ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Φλεβάρη, καθώς η κα Σταυροπούλου-Βάλλα είναι η ιδρύτρια του συλλόγου Αιμοδοτών Καλύμνου.

Η βραδιά κύλησε με τραγούδι και χορό αλλά και αρκετές αναφορές στις τοπικές συνταγές της Καλύμνου, στον τρόπο παρασκευής τους και στην περίσταση με αφορμή την οποία γίνονταν ή γίνονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου ήταν κατάμεστο από κόσμο που έσπευσε να απολαύσει την παράσταση και που έδωσε το θερμότερο χειροκρότημα του στους συμμετέχοντες.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας