Με επιτυχία διεξήχθη χθες η άσκηση δασικής πυρκαγιάς «Διά Πυρός 22»

Με επιτυχία διεξήχθη χθες η άσκηση δασικής πυρκαγιάς «Διά Πυρός 22»

Με επιτυχία διεξήχθη χθες η άσκηση δασικής πυρκαγιάς «Διά Πυρός 22»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία διεξήχθη χθες το πρωί η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «Διά Πυρός 22» στην ευρύτερη περιοχή Κρεμαστής – Παστίδας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο, η οποία επεκτεινόταν, λόγω δυτικών ανέμων, προς τη γύρω δασική περιοχή και έπρεπε να περιοριστεί. Την ίδια ώρα έπρεπε να γίνει και απεγκλωβισμός ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.
Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και των εμπλεκόμενων φορέων.

«Η κατάσβεση και γενικώς η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση και χρειάζεται καλή συνεργασία και ετοιμότητα από πάρα πολλούς φορείς» δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, κ. Νικόλαος Μπάλσης που βρέθηκε στην περιοχή για να παρακολουθήσει την άσκηση.

Αναλυτικά, ο κ. Μπάλσης ανέφερε:
«Ευχαριστούμε πολύ όλες τις εθελοντικές ομάδες αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ΕΛ.ΑΣ., ένοπλες δυνάμεις, Λιμενικό Σώμα, δασική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, όλους όσοι συμμετείχαν σ’αυτη την άσκηση.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσβεση και γενικώς η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση και χρειάζεται καλή συνεργασία και ετοιμότητα από πάρα πολλούς φορείς. Γι’ αυτό τον λόγο προετοιμαζόμαστε και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε εντοπίσει κάποια προβλήματα, τα οποία βελτιώσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι και ευχόμαστε φέτος να έχουμε την καλύτερη αντιπυρική περίοδο χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια».

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, κ. Νικήτας Βενιός, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας