Λειτουργούν εποικοδομητικά όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με τις Κ12;

Λειτουργούν εποικοδομητικά όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με τις Κ12;

Λειτουργούν εποικοδομητικά όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με τις Κ12;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

H προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και τις αρμόδιες επιτροπές της να δώσει άλλη αίγλη στα πρωταθλήματα των Υποδομών (και ειδικά στα Κ12 και κάτω), είναι αναμφίβολα πάρα πολύ σημαντική.

Και μπορούμε άφοβα να υποστηρίξουμε ότι, όμοιά της δεν έχει υπάρξει τα προηγούμενα πολλά χρόνια. Γίνονται πολύ ωραίες δράσεις και όντως υπάρχει συνολικά μια καλύτερη οργάνωση. Εκεί που, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει όμως να …εντρυφήσει περισσότερο είναι στη νοοτροπία κάποιων εκ των προπονητών – συνοδών των παιδιών αυτών.

Και αυτό διότι και φέτος υπάρχουν παραδείγματα που προσδίδουν έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα. Ποιοι είναι τελικά αυτοί που ασχολούνται με τα μικρά αυτά παιδιά; Είναι άτομα που μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά; Που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και να τους γαλουχήσουν σωστά; Ή είναι κάποιοι που βρίσκονται εκεί για να …βγάλουν απωθημένα;

Είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν πολύ σοβαρά τους υπεύθυνους αυτών των πρωταθλημάτων ενόψει της συνέχειας και κυρίως της νέας χρονιάς, μιας και η φετινή βρίσκεται ουσιαστικά στο φινάλε της. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι στις συγκεκριμένες ηλικίες, δεν μπορεί να παίζει βασικό ρόλο η νίκη και η πρόκριση.

Αλλά πάνω απ’ όλα η χαρά της συμμετοχής και το ευ αγωνίζεσθαι. Και έχω την αίσθηση ότι παρά τις έντονες προσπάθειες της διοργανώτριας αρχής, μάλλον κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, στον βαθμό που θα έπρεπε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά απ’ ό,τι φαίνεται…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων