Στο εδώλιο 50χρονος που είχε συλληφθεί για την καλλιέργεια 64 δενδρυλλίων χασίς

Στο εδώλιο 50χρονος που είχε συλληφθεί για την καλλιέργεια 64 δενδρυλλίων χασίς

Στο εδώλιο 50χρονος που είχε συλληφθεί για την καλλιέργεια 64 δενδρυλλίων χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 474 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί στα μέσα Ιουνίου, 50χρονος που είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια για την καλλιέργεια 64 δενδρυλλίων κάνναβης σε χωριό της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη του κατηγορουμένου είχε γίνει το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι, επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι τον εντόπισαν να ποτίζει τη φυτεία με τα 64 φυτά.
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν, όταν σε πυκνόφυτη δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου εντοπίστηκε οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία).

Η φυτεία ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και αποτελούνταν από δύο ξεχωριστά τμήματα που «προστατεύονταν» με εγκατεστημένη περίφραξη. Άμεσα, η περιοχή τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και στις 14 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι όταν ο 50χρονος μετέβη στο σημείο και προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.
Ακολούθησε αυτοψία του χώρου, κατά την όποια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εξήντα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,9 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 50χρονος, καθώς και στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν σπόροι, τσιγάρο και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το προαναφερόμενο όχημα.
Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Χρυσάνθη Κούρου προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος επαναλαμβάνοντας τα όσα και προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, είχε πει πως από το 2013 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, έχει υποβληθεί αρκετές φορές σε επεμβάσεις και έκτοτε η ζωή του έχει αλλάξει με τους αφόρητους πόνους να κυριαρχούν στην καθημερινότητά του. Κάποια στιγμή ένας άλλος ασθενής, τον είχε παροτρύνει να κάνει χρήση κάνναβης, η οποία όμως θα πρέπει να μην είναι επεξεργασμένη έτσι ώστε να μην τον πειράξει σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. Ο 50χρονος είχε πει πως αυτή του η κατάσταση και προκειμένου να μην αναζητήσει σε τρίτους κάνναβη, καθώς πιθανόν να ήταν επεξεργασμένη, τον έκανε να βάλει μερικούς σπόρους και να καλλιεργήσει τα 40 και όχι τα 64 δενδρύλλια που τον κατηγορούν.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τη διαδικασία την είχε δει από το διαδίκτυο, δεν ρώτησε κανέναν, δεν γνώριζε κανείς τίποτα και δεν επρόκειτο να δώσει σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του, προκειμένου να απαλύνει λίγο τους αφόρητους πόνους του. Ο 50χρονος είχε προσθέσει ότι η άγνοιά του ήταν τέτοια που τα δενδρύλλια, όπως του είπαν μετέπειτα που συνελήφθη, δεν θα απέδιδαν αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε «ζευγάρι», κάτι που εκείνος δεν είχε κάνει. Επίσης είχε επισημάνει τη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές, στις οποίες και από την αρχή είχε πει την πάσα αλήθεια αλλά και την απουσία οποιασδήποτε συνομιλίας μέσω τηλεφώνου, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κ.α. η οποία και αποδεικνύει ότι τα ναρκωτικά τα ήθελε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 50χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 15 Ιουνίου 2022 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο