Γ. Πάππου: Εάν μου δοθεί η δυνατότητα θα είμαι ξανά υποψήφιος στο Επιμελητήριο

Γ. Πάππου: Εάν μου δοθεί η δυνατότητα  θα είμαι ξανά υποψήφιος στο Επιμελητήριο

Γ. Πάππου: Εάν μου δοθεί η δυνατότητα θα είμαι ξανά υποψήφιος στο Επιμελητήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου επικεφαλής του συνδυασμού του, που θα κατέλθει στις εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικήσεων στα Επιμελητήρια της χώρας τον Δεκέμβριο του 2023, εφόσον δοθεί αυτή η δυνατότητα, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), κ. Γιάννης Πάππου, ο οποίος, σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνει ότι θα είναι παρών για να στηρίζει την προσπάθεια της παράταξης, της οποίας ηγείται εδώ και πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο το ΕΒΕΔ κ. Γιώργο Αντώνογλου και τη Γενική Γραμματέα κα Φαίδρα Σπανού (βλ. άλλες στήλες), ο κ. Πάππου ρωτήθηκε σχετικά με τις εκλογές των Επιμελητηρίων και είπε ότι το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε ότι λόγω των προβλημάτων τα οποία ανέκυψαν με την κρίση της πανδημίας, θα δοθεί ένας χρόνος παράτασης για τις εκλογές των Επιμελητηρίων της χώρας, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του 2023.

Περιμένουν, λοιπον, τις σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για την ακριβή ημερομηνία και τις διαδικασίες. Και δήλωσε: «Μέχρι τις εκλογές, λοιπόν, του 2023, υπάρχει Διοίκηση, υπάρχει Πρόεδρος, υπάρχει διοικητική επιτροπή, υπάρχει συμβούλιο, υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει στόχος και όλοι μαζί οφείλουμε να ακολουθήσουμε, να καταβάλουμε την κάθε δυνατή προσπάθεια που μπορούμε να δώσουμε, ούτως ώστε να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό, τον οποίο έχουμε και βεβαίως να δώσουμε στις σωστές κατευθύνσεις, παραινέσεις, υποδείξεις στα αρμόδια Υπουργεία, λύσεις οι οποίες αφορούν όχι μόνο την επιχειρηματική κοινότητα αλλά το σύνολο της κοινωνίας».

Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το ΕΒΕΔ υπήρξε πρωτοπόρο σε όλα τα προβλήματα, τα οποία ανέκυψαν κατά την πανδημία, οι προτάσεις του έγιναν απόλυτα δεκτές από την κυβέρνηση και αυτές αφορούσαν όχι μόνο τη στήριξη των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων. Όλος, λοιπόν, αυτός ο τεράστιος μηχανισμός που στήθηκε ώστε να μπορέσει να κρατηθεί η συνοχή της κοινωνίας γιατί δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες αλλά πολύ περισσότερο είναι να διαφυλαχτεί αυτή». Είπε, ακόμη, ότι είναι πραγματικά χαρούμενοι που ένα μεγάλο μέρος των υποδείξεών τους εισακούσθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση την οποία θέλησε να ευχαριστήσει, για ακόμα μία φορά, για τα πολύ άμεσα αντανακλαστικά τα οποία έχει επιδείξει, όπως είπε. Σημείωσε, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, «προβλήματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν», είπε και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και το Δ.Σ. θα είναι παρόντες για να δώσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος στις εκλογές του ΕΒΕΔ, δήλωσε: «Εάν μου δοθεί η δυνατότητα να είμαι και πάλι επικεφαλής στις επόμενες εκλογές, βεβαίως και θα είμαι επικεφαλής. Εάν δεν αλλάξει ο επιμελητηριακός νόμος, τότε και πάλι θα δηλώσω εδώ «παρών» και θα στηρίξω ισχυρά την ομάδα, την οποία έχουμε όλοι μαζί κτίσει, την ισχυρότερη ομάδα που έχει παρουσιαστεί ποτέ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και βεβαίως με αποτελέσματα, τα οποία νομίζω ότι είναι αποδεκτά από το σύνολο των νησιών, γι’ αυτό και έχουμε καταφέρει στο Επιμελητήριο, αυτή η Διοίκηση, να έχουμε σύμπραξη και ομόνοια, με όλους τους Δήμους της Δωδεκανήσου, με την Περιφέρεια, με το ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου, με το Οικονομικό Επιμελητήριο και με όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες».

«Ξέρετε-συνέχισε-αυτό είναι η μοναδική φορά που έχει επιτευχθεί στα ιστορικά χρονικά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και όχι μόνο. Είμαστε το μοναδικό φαινόμενο Επιμελητήριου όπου πραγματικά έχουμε την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια από το σύνολο των φορέων του τόπου μας. Δεν υπάρχει αυτό σε κανένα άλλο Επιμελητήριο της χώρας και προσωπικά εγώ αλλά και οι υπόλοιποι της Διοίκησης, είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες για αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει όλοι μαζί».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο κ. Πάππου, τι θα κάνει εάν δεν του δοθεί η δυνατότητα από τον νόμο να είναι εκ νέου υποψήφιος και αν τον ενδιαφέρει η παρουσία στα κοινά από άλλο πόστο, καταρχάς, επανέλαβε ότι αν δεν μπορέσει να κατέβει ως επικεφαλής, πάλι θα βρίσκεται εδώ για να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα που μαζί, συλλογικά, έχουν κτίσει, μια προσπάθεια στα επιμελητηριακά δρώμενα, η οποία έχει μια ιστορία περισσότερη των είκοσι ετών, γιατί «δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της σε καμία περίπτωση και βεβαίως δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου, τους συναδέλφους μου, να προχωρήσουν μόνοι τους. Δεν θέλω να το πράξω αυτό και θα είμαι εδώ να τους βοηθήσω και να τους στηρίξω.

Οπότε, επί του παρόντος, δεν συζητάμε για καμία άλλη διάθεση να καταλάβουμε κάποιον άλλον θώκο, κάποια άλλη καρέκλα, μας ενδιαφέρει το Επιμελητήριο, μας ενδιαφέρει, τόσο προσωπικά εμένα όσο και τους υπόλοιπους συμβούλους η προσπάθεια στον απίστευτα σκληρό επχειρηματικό-επαγγελματικό στίβο, ο οποίος έχει γίνει πάρα πολύ απαιτητικός και πάρα πολύ ανταγωνιστικός», είπε. Και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω, λοιπόν, ότι μπορώ να προσφέρω και θέλω να προσφέρω και βεβαίως όποιος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει και θέλει να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες, με μεγάλη μας χαρά να τον υποδεχθούμε στο χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, να του δείξουμε πού βρίσκεται το κτίριο, να τον φιλοξενήσουμε, να του δείξουμε πώς είναι τα γραφεία και βεβαίως να του δώσουμε να διαβάσει και τον Επιμελητηριακό κανονισμό λειτουργίας για να δει ο κάθε υποψήφιος ως σύμβουλος με τι ασχολείται το Επιμελητήριο γιατί το Επιμελητήριο δεν είναι…φοράς μία γραβάτα, ένα κοστούμι και πας σε κοινωνικές παραστάσεις.

Είναι μία αγωνιώδης προσπάθεια επίλυσης, καθημερινού αγώνα, επίλυσης προβλημάτων και ανακούφισης του επιχειρηματικού-επαγγελματικού κόσμου και του συνόλου της κοινωνίας, το οποίο πραγματικά απαιτεί να έχεις φαιά ουσία, την οποία να καταναλώσεις, και βεβαίως απαιτεί να έχεις ωφέλιμο χρόνο ούτως ώστε να μπορέσεις να βάλεις ένα λιθαράκι για την καλυτέρευση, για την ποιότητα ζωής, την οποία επιθυμούμε να έχουμε στον τόπο μας».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών