Το Καζούλλειο – 4ο Γυμνάσιο σε Πολωνία και Ιταλία

Το Καζούλλειο – 4ο Γυμνάσιο σε Πολωνία και Ιταλία

Το Καζούλλειο – 4ο Γυμνάσιο σε Πολωνία και Ιταλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1019 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του 4ου Γυμνασίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ σε Πολωνία και Ιταλία με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Πολωνία. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την κωμόπολη Σχόντσο στη ΒΔ Πολωνία μέσω Γερμανίας. Η υποδοχή ήταν συναρπαστική με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την πανίδα και τη χλωρίδα των περιοχών μας.

Οι μαθητές εντυπωσίασαν τόσο με τις παρουσιάσεις τους όσο και την εν γένει συμπεριφορά τους καθ’ όλο το πενθήμερο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απέκλεισαν οι μαθητές το πούλμαν προκειμένου να μην φύγουμε! Η συγκίνηση ήταν παραπάνω από ορατή στα πρόσωπα όλων των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Η ομάδα αποτελείτο από τους τελειόφοιτους μαθητές Θεοδωρίδη Αθηνά (Γ4), Καραγιάννη Ειρήνη (Γ4), Καραγιάννη Μαρία (Γ4), Ξυλουρά Αναστάσιο (Γ5), Πανιέρα Έφη (Γ5), Σταματίου Άννα Μαρία (Γ5), Σταυρόπουλο Γεώργιο (Γ5), Τσερκέζη Εύα (Γ5).
Τους μαθητές μας συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Κυπριώτη Βίκη, μαθηματικός και Σωτηρίου Κλεοπάτρα, φιλόλογος.

Ιταλία. Τελευταίος σταθμός του προγράμματος ήταν η κωμόπολη Πότζιο Ρούσκο της Ιταλίας μεταξύ Βερόνας και Μπολόνιας. Οι μαθητές έτυχαν μιας άνευ προηγουμένου φιλοξενίας τόσο από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως από τους γονείς! Οι παρουσιάσεις των μαθητών αφορούσαν το περιβάλλον, την παράδοση και την Ιστορία μας. Αλλά όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα με την εντυπωσιακή φιλοξενία μας! Αποκορύφωμα οι επισκέψεις στη Βενετία και τη Φλωρεντία, αναμνήσεις μια ζωής για όλους μας!

Η ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές της Β’ τάξη Ιατρίδη Αναστασία (Β1), Γερούτση Σεβαστή (Β1), Καλογήρου Ιωάννη (Β1), Κουντούρη Δέσποινα (Β2), Λάνδρου Ναταλία (Β2), Ντυρμίσι Άρτεμις (Β3), Παπαδοπούλου Ανδρεάννα (Β3), Παυλίδη Ευφροσύνη (Β3), Σταυρουλάκη Γεώργιο (Α3)

Συνόδεψαν του μαθητές οι εκπαιδευτικοί Τοκούζη Καθολική, καλλιτεχνικών και Τσουκνιδά Πανδώρα, γυμνάστρια. Και οι δύο εκδηλώσεις του σχολείου έγιναν με την καθοδήγηση του έμπειρου διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Ρόδου Νίκου Οικονόμου.

Η άψογη φιλοξενία που έτυχαν ήταν συνέπεια της δικής τους φιλοξενίας τον Απρίλιο. Σε κάθε συνάντηση οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να εμπνεύσουν στους μαθητές την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων