Αλ. Κολιάδης: Μεγάλη η επισκεψιμότητα στις Πεταλούδες και στην Καλλιθέα

Αλ. Κολιάδης: Μεγάλη η επισκεψιμότητα στις Πεταλούδες και στην Καλλιθέα

Αλ. Κολιάδης: Μεγάλη η επισκεψιμότητα στις Πεταλούδες και στην Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 467 ΦΟΡΕΣ

Θα αναβαθμιστεί και το πάρκο του «Θέρμαι»

Μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα και τα μνημεία του δήμου που υπάγονται στην αρμοδιότητα της ΔΕΡΜΑΕ, και για τον λόγο αυτό η εταιρεία βρίσκεται στις επάλξεις ενώ το προσωπικό της δίνει καθημερινά μάχες για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρός της Αλέξανδρος Κολιάδης.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε όλα τα ακίνητα της εταιρείας, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει αυτό το διάστημα και για τους στόχους της δημοτικής αρχής, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην καλή πορεία της τουριστικής περιόδου.

«Όπως είχαμε προβλέψει πριν από περίπου τρεις μήνες, η φετινή χρονιά θα ήταν μία πολύ καλή τουριστική χρονιά και, όπως δείχνουν τα νούμερα και από ό,τι βλέπουμε, έτσι είναι. Ο Μάιος μήνας κλείνει πολύ θετικά. Είχαμε τις αμφιβολίες και τους φόβους μας αρχικά όταν σχεδιάζαμε τη νέα τουριστική περίοδο αλλά η αλήθεια είναι ότι πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε.

Πολύς κόσμος τα επισκέπτεται, τόσο την Κοιλάδα Πεταλούδων όσο και την Καλλιθέα. Προετοιμαστήκαμε όμως κατάλληλα και γι’ αυτό τον λόγο δεχόμαστε συγχαρητήρια και από τους τουριστικούς πράκτορες και από τους ξεναγούς και από τους επισκέπτες που βλέπουν ότι έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις για να μπορούν να δεχτούν όλο αυτό τον κόσμο και να φύγει ο τουρίστας όσο πιο ικανοποιημένος γίνεται.

Στόχος δεν είναι μόνο να έρθουν αλλά και να φύγουν ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Όλοι μας το θέλουμε, ζούμε από τον τουρισμό και είναι μεγάλη υπόθεση η φετινή χρονιά να πάει καλά. Είναι μία ζωντανή διαφήμιση» δήλωσε.

Πάντως, όπως είπε, όταν υπάρχει πολύς κόσμος στα αξιοθέατα είναι λογικό τα προβλήματα να αυξάνονται όπως αυξάνονται και οι απαιτήσεις, αλλά η ΔΕΡΜΑΕ είναι στις επάλξεις και έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις που δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να υπάρξουν.

Μιλώντας αναλυτικά για καθέναν από αυτούς τους χώρους δήλωσε: «Οι εκδηλώσεις στην Καλλιθέα θα πολλαπλασιαστούν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας μοναδικός χώρος που τον αγαπούν πολλοί και πρέπει από τη μία να φροντίσουμε να τον συντηρήσουμε ζωντανό υπό την προστασία της ΔΕΡΜΑΕ και του δήμου όπως είναι και από την άλλη να μπορεί να προσφέρεται σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν εκεί εκδηλώσεις είτε γάμους είτε άλλη εκδήλωση.

Σε ό,τι αφορά τις Πεταλούδες, είναι κάτι διαφορετικό ως χώρος. Έχει να κάνει με την Κοιλάδα και τις πεταλούδες που πρέπει να φροντίσουμε να προστατέψουμε γι’ αυτό γίνονται κατάλληλες ενέργειες.
Έχουμε ένα πάρκο το «Θέρμαι», το οποίο το καθαρίσαμε ώστε ο κόσμος να μπορεί τουλάχιστον να μπαίνει μέσα χωρίς φόβο και ανησυχία, καθώς η κατάσταση που υπήρχε δεν ήταν η κατάλληλη.

Το επόμενο βήμα είναι πώς θα δημιουργήσουμε έναν χώρο, πόλο έλξης για παιδιά και νέους ανθρώπους ώστε και οι γονείς και τα παιδιά τους να μπορούν να συναντιούνται εκεί για να διασκεδάζουν σε έναν χώρο που να είναι μοναδικός στο κέντρο της πόλης, όπως είναι το «Θέρμαι».
Πέρα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που προτείνουμε να γίνουν εκεί θα βοηθήσουμε τη γύρω αγορά και το κέντρο της πόλης, φροντίζοντας να έχουμε δράσεις και εκδηλώσεις που θα τους χαροποιούν.
Έχουμε μπει σε πολύ βαθιά σκέψη για το πώς θα το αξιοποιήσουμε.

Έχουμε πει ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι ιδιωτικά, να δοθεί σε κάποιον επιχειρηματία αν και αυτό θα ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα έσοδα, αλλά θεωρούμε υποχρέωσή μας ως ΔΕΡΜΑΕ να δώσουμε στον κόσμο ένα χώρο ώστε χωρίς να πληρώνει αντίτιμο να μπορεί να διασκεδάζει. Είναι ένας χώρος στον οποίο μπορούμε και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις να φιλοξενήσουμε ενώ μπορούμε να κάνουμε εκεί και σεμινάρια.
Δεν υπάρχει ένας χώρος για τη νεολαία που να μπορεί να μαζεύεται. Αυτός μπορεί να δημιουργηθεί εκεί. Συζητάμε για παιδιά ηλικίας 15 ώες 18 ετών που να έχουν έναν χώρο στον οποίο να μπορούν να συγκεντρώνονται και να κάνουν διάφορες δράσεις.

Υπάρχει μία σκέψη να γίνει και μία παιδική χαρά που θα είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες με πρόσβαση και για τα άτομα με αναπηρία που να μπορούν να συμμετέχουν και να μπορούν να κοινωνικοποιούνται.
Είναι ένας μεγάλος χώρος αλλά το σιντριβάνι δεν εξυπηρετεί και πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό και καλαίσθητο. Θα γίνονται βήματα σταδιακά και θα προστίθενται πράγματα. Θα γίνει ένας χώρος στον οποίο θα γίνονται διάφορα πράγματα, ένας χώρος έκθεσης που λείπει από το νησί».

Σε ό,τι αφορά το πάρκο στο Ροδίνι, ο κ. Κολιάδης υπογράμμισε ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αναφορικά με το πώς θα αντεπεξέλθει ο δήμος στις ανάγκες ενός τεράστιου πάρκου. «Κάναμε το πρώτο βήμα: το καθαρίσαμε και δεχόμαστε και προτάσεις από συμπολίτες μας για το τι πρέπει να κάνουμε. Είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να κάνουμε μέσα στο πάρκο και είναι σημαντικό μέσα στους επόμενους 3 μήνες να έχει γίνει ένα πάρκο επισκέψιμο τόσο από τους συμπολίτες μας όσο και από τους επισκέπτες μας. Πρέπει να επενδύσουμε σωστά σε αυτό» δήλωσε και συνέχισε αναφερόμενος στο ακίνητο του δήμου επί της Κοδριγκτώνος:

«Στην Κοδριγκτώνος στο ακίνητο «ΟΑΣΙΣ» μπαίνει ένα συνεργείο που θα καθαρίσει όλη την περιοχή και μέσα και έξω γιατί ήταν παρατημένο. Εκδηλώθηκε πρόσφατα και μία πυρκαγιά εκεί, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι.

Μπορεί να βγήκε άγονος ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια για την αξιοποίησή του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρατήσουμε. Ως ΔΕΡΜΑΕ δίνουμε μεγάλη σημασία στον καλλωπισμό κάποιων κομβικών σημείων που είναι σημαντικοί για την πόλη μας.
Το ίδιο κάναμε και έξω από το «Καλλιπάτειρα» έξω από τις νησίδες. Όλη η περιοχή καθαρίστηκε και τι βρήκαμε μέσα στους θάμνους δεν περιγράφεται».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας