Μεγάλος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας

Μεγάλος διαγωνισμός για  την αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας

Μεγάλος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 802 ΦΟΡΕΣ

Θα προσβλέπει μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και στην κατασκευή θεάτρου

Σε συνολική αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας προσβλέπει η δημοτική αρχή, που οραματίζεται την ανάπτυξη όλης της περιοχής, και προχωρά σε μεγάλο διαγωνισμό, ίσως και διεθνή, όταν ολοκληρωθεί περί τα τέλη του έτους η απαραίτητη μελέτη που ανατέθηκε σε μελετητική εταιρεία.

Όπως εξήγησε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Αλέξανδρος Κολιάδης, στόχος είναι σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο, να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και να είναι έτοιμος και ο διαγωνισμός ώστε να πάμε στον ανάδοχο που θα αναλάβει την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, τη διεξαγωγή των διαφόρων εκδηλώσεων και την είσπραξη του εισιτηρίου για το μνημείο και φυσικά την κατασκευή του μικρού θεάτρου, για το οποίο υπάρχει ήδη πρόβλεψη.

«Από το δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση να μην αξιοποιήσουμε μόνο ό,τι έχει να κάνει με τον χώρο εστίασης αλλά να αξιοποιήσουμε όλη την περιοχή. Αυτό σημαίνει τις ιαματικές πηγές, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την είσοδο στα αξιοθέατα.

Έχουμε μπει στη διαδικασία ώστε να γίνει μία μελέτη όλου του χώρου, που δεν είναι μία απλή μελέτη και σε αυτήν θα μπει και το θεατράκι και πολλά άλλα.

Με αυτό τον τρόπο όταν γίνει ο διαγωνισμός θα είναι ξεκάθαρος και θα αφορά όλο το χώρο και όχι μόνο το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η αξιοποίηση των πηγών είναι πάρα πολύ σημαντική και επίσης είναι σημαντικό ότι είναι μοναδικού φυσικού κάλλους και γι’ αυτό έχει χαρακτηριστεί εδώ και δεκαετίες ως κάτι μοναδικό, γι’ αυτό και πρότασή μας είναι να παραμείνει κάτω από την αιγίδα του δήμου και η αξιοποίησή του θα είναι συνολική» δήλωσε χθες ο κ. Κολιάδης και πρόσθεσε:

«Με μία μικρή σκέψη μπορεί να συζητάμε για έναν προϋπολογισμό 12ετίας περίπου στα 30 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν εκεί πολλά πράγματα τόσο για την προστασία του χώρου το κυριότερο αλλά και για την ανάδειξη της περιοχής και των ιαματικών πηγών και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο γι’ αυτό».

Μάλιστα, όπως εξήγησε, στόχος είναι η αξιοποίηση και η λειτουργία όλου του χώρου των ιαματικών πηγών γιατί δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να χάνεται όλη η ουσία του αξιοθέατου.

Επίσης τόνισε ότι έχει πολλά να προσφέρει ο χώρος και είναι πολύ μεγάλη η υποχρέωση του δήμου να προστατέψει τον χώρο με σωστό τρόπο και σωστές μελέτες γιατί η μελέτη είναι το παν για το τι θα γίνει μετά.

«Άρα πρέπει να είναι μία πολύ σοβαρή και ειδική μελέτη από εταιρεία που να ξέρει ακριβώς πώς γίνεται. Πανελλαδικά δεν υπάρχουν πολλοί χώροι, στους οποίους να μπορούν να γίνουν μελέτες και οι εταιρείες που μπορούν να κάνουν μελέτες για έναν τέτοιο χώρο δεν είναι πολλές.

Έχουμε να κάνουμε με αιγιαλό, με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, με το εισιτήριο στην είσοδο των πηγών και με τις ιαματικές πηγές» όπως υπογράμμισε λέγοντας επίσης ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης θα διεξαχθεί ένας διαγωνισμός που θα είναι διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Μάλιστα μπορεί να είναι ευρωπαϊκός ή και διεθνής ακόμα, όπως είπε και κατέληξε λέγοντας: «Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 έχουμε βάλει όριο ότι πρέπει να κατατεθεί η μελέτη, ώστε να ξεκινήσουν και οι απαραίτητες διαδικασίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε περίπου ένα με ενάμιση χρόνο θα έχουμε έτοιμη τη μελέτη και τον διαγωνισμό ώστε να βρεθεί και ο ανάδοχος».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας