Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της Κω.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει το νοσοκομείο που της αξίζει, στο χώρο που υπέδειξε το δημοτικό Συμβούλιο της Κω. Το νοσοκομείο της Κω θα μοιάζει με αυτό της Λευκάδας συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ ο δήμαρχος της Κω τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Κωακού Λαού.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα και η στελέχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου στο οποίο υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Ιωάννης Παππάς: Ένα έργο που αναβαθμίζει συνολικά τα Δωδεκάνησα ως προορισμό

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς σχετικά με τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου Κω, αναφέρει τα εξής:

«Ευχαριστώ εκ μέρους όλου του Δωδεκανησιακού λαού, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την έγκριση της πρότασής μου όσον αφορά την ανέγερση του νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι της Κω, της πατρίδας του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη.

Μια συνεχής διαδικασία, με εμπεριστατωμένες έρευνες, μελέτες και διεργασίες, αναγνωρίστηκε από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή, εδώ στην Κω μας, να ανακοινώνεται η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου, ένα έργο που αναβαθμίζει συνολικά τα Δωδεκάνησα ως προορισμό.

Δε θα σταθώ στα «εμπόδια» και στην μικροπολιτική ορισμένων. Θα σταθώ στον αγώνα των Κώων να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της υγείας σε έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Κω.

Η ανακοίνωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου από τον Πρωθυπουργό, έρχεται να επιβεβαιώσει την αγάπη του για τα Δωδεκάνησα, την αναγνώριση της αξίας των νησιών μας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά τα ακριτικά νησιά και την υγεία των νησιωτών.

Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος, που αποτέλεσα κομμάτι στο «παζλ» των διαδικασιών και των προετοιμασιών για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, πάγιο αίτημα του Κωακού λαού που διαβίβασα στον Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 2021 στη συνάντηση που είχαμε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Δήμαρχο Κω και όλη τη δημοτική αρχή, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε, Τίμο Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το μεγάλο έργο για την Κω μας».

Μίκα Ιατρίδη: Η κυβέρνηση σταθερά δίπλα στους Δωδεκανήσιους

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, αναφέρει:

«Με τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κω οπου μολις εξήγγειλε την ανέγερση νεου νοσοκομείου εδω στο νησι του Ιπποκράτη κατα τη διάρκεια της σύσκεψης με την δημοτική και περιφερειακή αρχή και τους φορείς του νησιού!!

Ενα παγιο αιτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας επιλυεται!

Η Κως στην πρώτη γραμμή!

Η Κυβέρνηση μας, σταθερά δίπλα στους Δωδεκανήσιους!»


Πηγή: kosnews24.gr

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ