Ντ. Ηλιόπουλος: Η Ρόδος μου θυμίζει ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ

Ντ. Ηλιόπουλος: Η Ρόδος μου θυμίζει ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ

Ντ. Ηλιόπουλος: Η Ρόδος μου θυμίζει ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2094 ΦΟΡΕΣ

Μαγεμένος με τη Ρόδο, δήλωνε το 1959, ο αείμνηστος ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος.

«Μου θυμίζει ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ», είχε δηλώσει στον κ. Γιώργο Παπαστεφάνου ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό παραγωγό, που ως γνωστόν κατάγεται από τη Ρόδο. Το περιστατικό θυμήθηκε και γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο κ. Παπαστεφάνου, όπου επίσης περιγράφει τη συνάντηση που είχε στη Ρόδο με τη Μάρω Κοντού.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής: «Ήταν καλοκαίρι του 1959. Στη Ρόδο, στο υπαίθριο κινηματοθέατρο «Ρόδον», ο θίασος του Ντίνου Ηλιόπουλου έπαιζε κωμωδία. Το κοινό, εμείς κι εμείς. Οι Ροδίτες της εποχής, απορροφημένοι από το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα που είχε αγκαλιάσει το νησί, δεν είχαν καιρό και όρεξη για θέατρο. Πρωταγωνίστριες τού θιάσου, δύο νέα και ακόμη όχι πολύ γνωστά κορίτσια. Η Σάσα Καζέλλη και η Μάρω Κοντού. Κατά την πάγια συνήθειά μου μετά την παράσταση πήγα στα παρασκήνια. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν μαγεμένος με τη Ρόδο.

«Μου θυμίζει ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ» μού είπε. Η αλήθεια είναι ότι η Ρόδος ακόμη τότε ήταν το «σμαραγδένιο νησί» που είχαν ονειρευτεί οι Ιταλοί. Και τα χωριά ήταν χωριά, δεν είχαν χτιστεί και μάλιστα τόσο άναρχα. Από το σπίτι μας στην Ιαλυσό, βλέπαμε στο βάθος τον Φιλέρημο. Και το σταυροδρόμι της Ιαλυσού μπροστά στη Χωροφυλακή, κάποιοι το λέγανε ακόμη «Μπελβεντέρε». Η Σάσα Καζέλλη είχε έρθει στη Ρόδο με το πατρικό επίθετο, Κατσάρου. Λίγο μετά το άλλαξε και το έκανε Καζέλλη. Έτσι λεγόταν κι όταν πια είχε παντρευτεί τον Τάκη Μηλιάδη.

Τη Μάρω Κοντού εγώ ήδη την είχα δει ως Ελάφιον στο Ηρώδειο στις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στην ωραία παράσταση του Αλέξη Σολομού. Με την ομορφιά και την κορμοστασιά της είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. «Φέτος τον χειμώνα τι θα κάνετε;» την ρώτησα καθώς ετοιμαζόμουν να φύγω από το «Ρόδον» για να προλάβω το τελευταίο βραδινό λεωφορείο για τα Τριάντα. «Θα παίξω δίπλα στον Δημήτρη Χορν στο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ στο Κεντρικόν. Να έρθεις να με δεις», μου είπε.

Και την είδα. Ήταν γεννημένη πρωταγωνίστρια. Ακολούθησε η «Οδός ονείρων». Και σινεμά και πάλι θέατρο και πάλι σινεμά. Και τραγούδι και χορός, όποτε χρειαζόταν. Άλλωστε η Μάρω είχε κάνει χορό από νωρίς. Και ύστερα, τηλεόραση. Και λίγη ζωγραφική σαν χόμπι. Κάποια στιγμή μπήκε στη ζωή της και η πολιτική. Είναι πολλά αυτά που μου αρέσουν στη Μάρω. Και ένα απ’ τα πολλά, ότι ξέρει να μεγαλώνει.

Κάποτε επρόκειτο να τραγουδήσει τη «Μαύρη Φορντ» σε μια τηλεοπτική μου εκπομπή για το τανγκό. Δεν τα καταφέραμε. Βρεθήκαμε όμως μαζί καλεσμένοι σε άλλες εκπομπές στην τηλεόραση. Και έχουμε και αυτή τη χειμωνιάτικη φωτογραφία οι δυο μας για να δείτε».

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch