Κ. Μητσοτάκης: Η αδικία με τον ΕΝΦΙΑ στην Αστυπάλαια θα διορθωθεί

Κ. Μητσοτάκης: Η αδικία με τον ΕΝΦΙΑ στην Αστυπάλαια θα διορθωθεί

Κ. Μητσοτάκης: Η αδικία με τον ΕΝΦΙΑ στην Αστυπάλαια θα διορθωθεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ στην Αστυπάλαια απέσπασαν οι κάτοικοι του νησιού που είδαν φέτος κατακόρυφη αύξηση του φόρου, που πλέον κατατάσσει το νησί μεταξύ των πιο ακριβών στη χώρα.
«Έγινε λάθος με τον ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για μία αδικία, η οποία θα διορθωθεί», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους κατοίκους μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη της β’ φάσης του Astypalea Project παρουσία και του Προέδρου της VW.

Σημειώνεται ότι φέτος ο φόρος ακίνητης περιουσίας υπολογίστηκε με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες από 650 ευρώ το τετραγωνικό έφτασαν να διαμορφωθούν σε 800-2.150 ευρώ στο νησί.
Ενδεικτικά, η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου στη Χώρα της Αστυπάλαιας έχει καθοριστεί στα 2.150 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ η αντίστοιχη τιμή για τη Χώρα της Καλύμνου είναι 1.000 ευρώ το τετραγωνικό και στην Πάτμο 1.750 ευρώ/τετραγωνικό.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Νίκος Κομηνέας σε πρόσφατη επιστολή του τόσο προς το υπ. Οικονομικών όσο και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό εξηγούσε ότι με τις νέες αντικειμενικές αξίες που καθορίστηκαν στο νησί, χωράφια που βρίσκονται σε αγροτικούς οικισμούς χωρίς καμία ανάπτυξη έχουν αξία αντίστοιχη με αστικές περιοχές – οικισμούς άλλων νησιών, όπως η Ερμούπολη στη Σύρο και ο Αρχάγγελος στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009