Δημήτρης Καραντζιάς: Οι αντιδήμαρχοι πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους

Δημήτρης Καραντζιάς: Οι αντιδήμαρχοι πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους

Δημήτρης Καραντζιάς: Οι αντιδήμαρχοι πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχει πρόσβαση των πολιτών στον δήμο και ούτε επικοινωνία της δημοτικής αρχής με τους πολίτες για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Καραντζιάς.

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» υπογραμμίζει ότι είναι πολλά τα κακώς κείμενα σήμερα ειδικά στην πόλη και τονίζει ότι οι αντιδήμαρχοι πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους και να δουν από κοντά την κατάσταση, αν θέλουν να βελτιωθεί η εικόνα.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να πει το πρόβλημά του σε κάποιον. Εείναι κάτι που του λείπει και χρειάζεται την επικοινωνία και το ενδιαφέρον. Και μεταξύ μας, δεν είχαμε ούτε εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι επικοινωνία λόγω της πανδημίας.
Οι αντιδήμαρχοι, ο καθένας από την πλευρά του και από το πόστο του, πρέπει να βγει στους δρόμους και να μιλήσει με τον κόσμο, να περπατήσει στην πόλη.

Από τα γραφεία δεν κάνεις τίποτα, εκεί είναι οι συνεργάτες σου. Εσύ πρέπει να βγεις στους δρόμους και να ακούσεις τα προβλήματα των πολιτών. Από την επαφή με τον κόσμο κερδίζεις, δε χάνεις» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η εικόνα της πόλης πρέπει να βελτιωθεί φέρνοντας ως παράδειγμα τα απορριμματοφόρα.

Όπως είπε, δεν είναι σωστό τα απορριμματοφόρα να βρίσκονται μέσα στην πόλη μέρα μεσημέρι, καθώς δημιουργούν κυκλοφορικό πρόβλημα και κάνουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα ακόμα πιο έντονο.
Αναφερόμενος στην καθαριότητα είπε ότι ο τουρισμός πάει καλά αλλά θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τον τομέα της καθαριότητας, καθώς πολλές άσχημες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Καλή η υπογραφή μνημονίων και συνεργασιών αλλά πρέπει να υπάρχουν σωστές υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας, γιατί η δημοτική αρχή και ειδικά ο επικεφαλής της είναι απών.

Νομίζω ότι δε ζει σε αυτή την πόλη, ζει κάπου αλλού» είπε.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι για τα προβλήματα είναι καλό να συνεργάζεται κανείς και πρέπει να έχει και άποψη λέγοντας: «Έμαθα να συνεργάζομαι αλλά και να πηγαίνω όπου υπάρχει το πρόβλημα. Αν γίνεις αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος για να δίνεις εντολές, να το ξεχάσεις. Πρέπει να συνεργάζεσαι και να είσαι σοβαρός. Εγώ πάντα το εφάρμοζα. Εμένα με παίρνουν καθημερινά ακόμα και σήμερα συμπολίτες μας για να παρέμβω σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τους ίδιους και την πόλη. Τους λέω ότι δεν είμαι πια υπεύθυνος αλλά μεταφέρω τα προβλήματά τους όπου μπορώ».

Σύμφωνα με τον κ. Καραντζιά, τους πολίτες απασχολούν διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και είναι κάτι που το διαπιστώνει ακόμα και όταν πηγαίνει ο ίδιος στη λαϊκή αγορά. «Πρέπει να είσαι κοντά στον κόσμο και να ακούσεις το πρόβλημα.

Ένα τέτοιο μέρος που μπορεί να γίνει αυτό είναι η λαϊκή αγορά, στην οποία εγώ πηγαίνω και γίνομαι δέκτης πολλών παραπόνων και προβλημάτων. Μία μέρα την εβδομάδα θα μπορούσαν να περνούν από εκεί και να συζητούν με τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πρόσβαση των πολιτών στο δήμο. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας, αλλά μπορείς να πάς σε έναν ηλικιωμένο και να του πεις να πάρει τηλέφωνο για να πει το πρόβλημά του;

Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πού να απευθυνθούν».
Παράλληλα επισημαίνει ότι ο δήμος Ρόδου θα έπρεπε από καιρό να πάρει θέση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου μας, λέγοντας ότι έχει εξυπηρετήσεις χιλιάδες περιστατικά και αυτό έγινε με τη συνδρομή των λιγοστών γιατρών και του προσωπικού.

Έχει όμως, όπως είπε, πολλές ελλείψεις. «Ο δήμος Ρόδου έχει μερίδιο ευθύνης σε αυτό το πράγμα, καθώς πρέπει να πιέσει την κεντρική εξουσία γιατί δεν έχει γίνει εκ μέρους του καμία ενέργεια πίεσης. Θυμάμαι μόνο την επιτροπή που πήγε στο υπουργείο.

Εξίσου απαράδεκτη είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω της έλλειψης γιατρού. Η κίνηση έχει αυξηθεί και μάλιστα υπάρχουν μέρες που έχουμε 15.000 αφίξεις. Προ ημερών είχαμε περιστατικό με τουρίστρια που χρειάστηκε γιατρό και δεν είχαμε. Πρέπει να πιέσει ο δήμος, που ολιγωρεί και η περιφέρεια μαζί. Δεν είναι κατάσταση αυτή» κατέληξε ο κ. Καραντζιάς

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και σε ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και ειδικά οι τουριστικές περιοχές και δεν είναι άλλο από την αστυνόμευση. «Υπάρχει θέμα αστυνόμευσης και ειδικά στο Φαληράκι. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Και η πόλη της Ρόδου όμως έχει ανάγκη από αστυνομικούς ειδικά το καλοκαίρι που ο κόσμος αυξάνεται και εκεί ο δήμος μπορεί να πιέσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν, η εγκληματικότητα αυξάνεται και ειδικά τώρα το καλοκαίρι» κατέληξε ενώ υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να απαντήσει στον δήμαρχο Αλίμου αναφορικά με όσα δήλωσε για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμαρχος Αλίμου σε συνέντευξή του για τη λειτουργία των νυχτερινών καταστημάτων, είπε: «πρέπει να κλείνουν στις 11 το βράδυ. Δεν θα κάνουμε τον Άλιμο όπως είναι το Φαληράκι στη Ρόδο και η Μύκονος».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων