Μιχάλης Χατζηνικολάου: «Προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα για τα νέα παιδιά στο τζούντο»

Μιχάλης Χατζηνικολάου: «Προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα για τα νέα παιδιά στο τζούντο»

Μιχάλης Χατζηνικολάου: «Προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα για τα νέα παιδιά στο τζούντο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Δίχως μετάλλιο, αλλά με πολύτιμες εμπειρίες στις αποσκευές του επέστρεψε από το Ηράκλειο ο δάσκαλος τζούντο της Φλόγας Ρόδου, Μιχάλης Χατζηνικολάου, αφού συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων.

Συγκεκριμένα έπαιξε δύο αγώνες, κι έχασε πρώτα από το Γερμανό Olaf Rodewald και στη συνέχεια από τον Βέλγο Dirk Vandevoort.

Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα του ο Μιχάλης Χατζηνικολάου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο αντίπαλός μου ήταν υπερβολικά δυνατός στα χέρια και δεν μπορούσα να σπάσω την kumi kata. Έτσι έχασα. Ασχολούμαι με τα παιδιά και όχι με το άτομό μου για να γυμναστώ. Δίνουμε όλη την προσοχή στα παιδιά, γιατί το μέλλον είναι τα παιδιά, όχι εμείς. Περίμενα με ανυπομονησία να έρθω εδώ για να αγωνιστώ.


Προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα για τα νέα παιδιά για να τους δείξουμε ότι δεν έχει σημασία η νίκη. Σημασία έχει η αγωνιστικότητα, η διαδρομή προς τη νίκη. Μπορεί να μην την πετύχουμε σήμερα, να είναι μια άλλη μέρα. Σημασία έχει να αγωνιζόμαστε.

Το ελληνικό τζούντο κάποια στιγμή εκτοξεύτηκε. Τώρα είμαστε σε μια φάση καλή, αλλά μεταβατική. Με τα γραφειοκρατικά μέτρα που παίρνει η Πολιτεία, μας αποσπά από το κύριο μέλημά μας, να διδάξουμε στα παιδιά να είναι καλοί αθλητές. Να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Οι αλλαγές αυτές ήταν απότομες και μαζεμένες με αποτέλεσμα να μας δημιουργήσουν επιπρόσθετο άγχος, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε τους συλλόγους μας δυνατούς και γεμάτους.


Το τζούντο αξίζει να είναι ψηλά. Είναι ένα άθλημα αναγνωρισμένο και με μεγάλο κύρος στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει χώρα που δεν κάνει τζούντο. Στην Ελλάδα μπορούμε καλύτερα, με δεδομένο ότι έχουμε ένα σπουδαίο παρελθόν με Ολυμπιονίκες και πολλές σπουδαίες διακρίσεις. Ο κορωνοϊός αλλά και η κρίση μας δημιούργησε και εξακολουθεί να μας δημιουργεί προβλήματα. Εύχομαι σύντομα να αλλάξουν τα πράγματα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.