Προβληματισμός στους ιδιοκτήτες φορτηγών για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στη Ρόδο

Προβληματισμός στους ιδιοκτήτες φορτηγών για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1066 ΦΟΡΕΣ

Τον προβληματισμό αλλά και την αγανάκτησή του κλάδου τους για την επικινδυνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Ρόδου, μεταφέρει, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, κ. Κώστας Στυλιανού.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το τροχαίο ατύχημα, πριν από λίγες ημέρες, που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, στην περιμετρική οδό, λίγο πριν από τα φανάρια στο ύψος του νεκροταφείου του Ταξιάρχη.

Όπως επεσήμανε, είναι η είσοδος και η έξοδος του κεντρικού λιμένα Ρόδου και από εκεί διέρχεται το εκατό τοις εκατό της τροφοδοσίας όλου του νησιού, δηλαδή μεγάλος όγκος οχημάτων και μάλιστα βαρέων οχημάτων (σ.σ. φορτηγά, νταλίκες κτλ.).

Οι ίδιοι, ζήτησαν επανειλημμένα να φτιαχτούν τα φανάρια, τα οποία εδώ και έξι μήνες τη μια λειτουργούν την άλλη όχι και τους τελευταίους τρεις μήνες δεν λειτουργούν!

Όπως λέει ο κ. Στυλιανού, ο οποίος διέρχεται από εκείνο το σημείο…άπειρες φορές, όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί του, καθημερινά γίνονται μικροατυχήματα και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εμπλακεί φορτηγά, καθώς όλοι οι συνάδελφοί του δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό λόγω ακριβώς του μεγέθους των οχημάτων τους.

Άμεσα θα επισκεφθούν το νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, κ. Μανόλη Καζαμία, και να θέσουν υπ’όψιν του τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο και θα του ζητήσουν να παρέμβει άμεσα.

Επικινδυνότητα για τους ίδιους στο οδικό δίκτυο προκαλούν ακόμη και τα δένδρα που εφάπτονται με τον δρόμο είτε σε κεντρικές αρτηρίες είτε και σε πιο μικρούς δρόμους, γι’ αυτό και ζητούν να κλαδεύονται στα τεσσεράμισι μέτρα και όχι στα δύο.

Σχετικά με τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, εξήγησε ακόμα ο κ. Στυλιανού ότι με τον νόμο να έχει αλλάξει για τα υπέρβαρα αυτοκίνητα οι συνάδελφοί του έχουν συμμορφωθεί αλλά οι ιδιώτες δεν το γνωρίζουν και τα υπέρβαρα οχήματα είναι «ένα όπλο οπλισμένο», όπως είπε και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει η τροχαία να βγει έξω και να κάνει ελέγχους εντατικούς σε όλα τα οχήματα». Μάλιστα λέει ότι δεν συναντούν την τροχαία… πουθενά.

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»