Euromedica Ρόδου: Απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις στον θυρεοειδή

Euromedica Ρόδου: Απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις στον θυρεοειδή

Euromedica Ρόδου: Απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις στον θυρεοειδή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1154 ΦΟΡΕΣ

Από τον καθηγητή Θ. Παπαβραμίδη

Προηγμένες τεχνικές για απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις στον θυρεοειδή εφαρμόζονται στην κλινική EUROMEDICA της Ρόδου, από κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων χειρουργών με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Θεοδόσιο Παπαβραμίδη.

Δύσκολα περιστατικά θυρεοειδούς που στο παρελθόν απαιτούσαν τη μετακίνηση του ασθενούς σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα ή σε άλλο μεγάλο αστικό κέντρο, εξυπηρετούνται στη Ρόδο από το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της κλινικής EUROMEDICA Δωδεκανήσου.

Η εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα έχει ασχοληθεί με δύσκολα περιστατικά, όπως επανεπεμβάσεις στην περιοχή του τραχήλου, οι οποίες είναι πολύ απαιτητικές.

Πρόκειται για ιδιαίτερα χειρουργεία, τα οποία πέραν από την εμπειρία των χειρουργών απαιτούν και τη χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Πλέον τόσο η αναγκαία τεχνολογία όσο και η απαιτούμενη τεχνογνωσία παρέχονται στην κλινική Euromedica της Ρόδου, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ανάμεσα στα περιστατικά που έχουν αντιμετωπιστεί είναι επανεπεμβάσεις σε ασθενείς με καρκίνωμα θυρεοειδούς, που είχαν χειρουργηθεί στο παρελθόν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πρόκειται για περιστατικά υπολειμματικής μετάστασης σε τραχηλικούς λεμφαδένες του κεντρικού διαμερίσματος (χώρος από τον οποίο περνάνε τα νεύρα που πάνε στις φωνητικές χορδές), καθώς και ευμεγέθους υπολειμματικής καταδυόμενης βρογχοκήλης (ουσιαστικά η βλάβη ήταν μέσα στον θώρακα). Οι ασθενείς έλαβαν εξιτήριο την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.

Στο παρελθόν για τις επανεπεμβάσεις στην περιοχή του τραχήλου, οι οποίες έχουν αυξημένες πιθανότητας εμφάνισης επιπλοκών, οι ασθενείς παραπέμπονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή άλλων μεγάλων πόλεων. Τώρα όμως τα αναγκαία χειρουργεία γίνονται με ασφάλεια στη Ρόδο, χωρίς οι ασθενείς να επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για τη μετακίνησή τους.

Στην Εuromedica Ρόδου έχουν επίσης πραγματοποιηθεί επεμβάσεις με νευροδιεγέρτη, μία τεχνική που δεν χρησιμοποιείται στην καθημερινή πρακτική των χειρουργείων του θυρεοειδούς, αλλά μόνον σε κάποιες πιο εξειδικευμένες και πολύπλοκες περιπτώσεις, με αυξημένη πιθανότητα κάκωσης του νεύρου.

Οι συσκευές ανίχνευσης νεύρων, γνωστές ως «νευροδιεγέρτες». χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου, που είναι υπεύθυνο για τη φώνηση. Η χρήση του νευροδιεγέρτη είναι διαθέσιμη στην Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου από το Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής και την ομάδα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων της κλινικής

Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου με τις συνεχείς αναβαθμίσεις του ιταροτεχνολογικού εξοπλισμού και το υψηλού επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε σύγχρονες, φιλόξενες εγκαταστάσεις.

Ο εμπλουτισμός του φάσματος των ιατρικών υπηρεσιών και των χειρουργικών πράξεων που προσφέρει η Κλινική αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στόχους της διοίκησης της Euromedica, για την αρτιότερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των ιατρικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της Ρόδου, καθώς και των γειτονικών νησιών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο