Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε 54χρονος για απόπειρα βιασμού σε νεκροταφείο

Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε 54χρονος για απόπειρα βιασμού σε νεκροταφείο

Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε 54χρονος για απόπειρα βιασμού σε νεκροταφείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 612 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, σε 54χρονο κάτοικο Κω για την απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μίας κοπέλας, μέρα μεσημέρι στο νεκροταφείο της Κω.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 54χρονος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε αυτά και που κατά την απολογία του είχε υποστηρίξει, ότι δηλαδή με την κοπέλα είχαν ένα απλό φλερτ και όταν εκείνος άρχισε να έχει σχέση με άλλη κοπέλα και τους είδε, προέβη στην καταγγελία σε βάρος του. Ο ίδιος είπε πως και ο μάρτυρας που κατέθεσε σε βάρος του στο δικαστήριο δεν έλεγε την αλήθεια και πως ουδέποτε υπήρξε απόπειρα βιασμού από αυτόν.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.
Τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Ζιώγα του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, μετά από καταγγελία που έκανε η κοπέλα σε βάρος του 54χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα φαίνονται να έγιναν περίπου στις 2 το μεσημέρι στις 17 Ιανουαρίου 2019 στο νεκροταφείο της Κω.

Εκεί βρισκόταν η γυναίκα, την οποία ο 54χρονος κατηγορείται ότι αφού την αγκάλιασε την έσπρωξε σε χωράφι δίπλα από το κοιμητήριο και εκεί την θώπευσε και την τράβηξε από τα μαλλιά προσπαθώντας να τη βιάσει. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και ένα τρίτο άτομο εισήλθε στον χώρο και έτσι ο 54χρονος φέρεται ότι αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή.

Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα (21 Ιανουαρίου 2019) και όταν η γυναίκα έφευγε από το νεκροταφείο, ο 54χρονος κατηγορείται ότι την πλησίασε, την τράβηξε από τα χέρια και επιχείρησε να τη βάλει στο όχημά του με σκοπό να την εξαναγκάσει σε ανοχή γενετήσιας πράξης. Και πάλι η γυναίκα έβαλε τις φωνές, τις οποίες άκουσε τρίτο άτομο και έτσι ο 54χρονος φέρεται ότι αναγκάστηκε να την ελευθερώσει.

Είχε ξαναγίνει καταγγελία σε βάρος του
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τον βιασμό μίας αλλοδαπής τουρίστριας, για τον οποίο και τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Πιο αναλυτικά, μία 22χρονη –τότε- Αγγλίδα εμφανίστηκε στις 25 Αυγούστου 2009 στις 10.30 το πρωί στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και κατήγγειλε ότι τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας άγνωστος δράστης εκμεταλλευόμενος τη μέθη της την παρέσυρε σε ερημική τοποθεσία και ήρθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Οι αστυνομικοί από την αξιολόγηση των στοιχείων και την προανάκριση που έκαναν προέκυψε ότι ο φερόμενος ως δράστης ήταν ο 54χρονος –σήμερα- κάτοικος Κω, ο οποίος και είχε συλληφθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας.

Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκε σε δίκη, η οποία και έγινε στις 3 Ιουνίου 2013 στη Ρόδο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Ο 54χρονος ομόφωνα κηρύχθηκε αθώος παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, η οποία ήταν καταδικαστική.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια