Κατατέθηκε προσφυγή από 40χρονη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Κατατέθηκε προσφυγή από 40χρονη  που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Κατατέθηκε προσφυγή από 40χρονη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω προσέφυγε 40χρονη από την Κάλυμνο, η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί τον Μάρτιο του 2021 στο νησί των σφουγγαράδων.

Η 40χρονη είχε απολογηθεί στον ανακριτή Κω συνοδευόμενη από τη συνήγορό της κα. Μαρία Σκορδίλη, για την υπόθεση αυτή στις 30 Μαΐου 2022 και είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ. Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες η 40χρονη κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω ζητώντας να μειωθεί στο ποσό των 300 ευρώ ή και να μην καταβάλλει εγγυοδοσία, καθώς η οικονομική της κατάσταση είναι τέτοια που αδυνατεί να δώσει το ποσό των 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη στην προσφυγή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τόσο το εισόδημα της ιδίας όσο και του συζύγου της, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή (έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση αυτή) είναι λίγο περισσότερο από το ποσό που της ζητείται να καταβάλλει ως εγγύηση.

Επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα κάποιο συγγενικό της πρόσωπο να τη βοηθήσει οικονομικά και έτσι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η προσφυγή της, τότε θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, κάτι που θα κάνει πολύ μεγάλο κακό στο ανήλικο και μόλις δύο ετών παιδί της, το οποίο μάλιστα δεν το έχει αφήσει ούτε μέρα από την αρχή της γέννησής του.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 40χρονη δηλώνει αθώα και αρνείται ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, κάτι που τόνισε και κατά την απολογία της στις 30 Μαΐου 2022.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι ο 27χρονος σύζυγός της είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών, κάτι που όταν το ανακάλυψε και εξαιτίας των συναισθημάτων που τρέφει για αυτόν αλλά και το γεγονός ότι δεν ήθελε να «χαλάσει» την οικογένειά τους, αποφάσισε να πράξει οτιδήποτε μπορούσε ώστε να απεξαρτηθεί. Την απόφαση της αυτή στήριξη η οικογένεια και ο περίγυρός τους, καθώς κατανοούσαν ότι όλα τα έκανε για να μην καταστραφεί η οικογένεια τους. Όταν ανακάλυψε τη χρήση ουσιών, η 40χρονη είπε πως παρακάλεσε τον 27χρονο σύζυγο να μην κάνει χρήση στο σπίτι τους, κάτι που ο ίδιος έκανε, όπως διαπίστωσε από τις ώρες της απουσίας του.

Την επίμαχη ημέρα, στις 14 Μαρτίου 2021, πράγματι ο 27χρονος της τηλεφώνησε στο σπίτι τους και της ζήτησε να πετάξει 2-3 τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη που είχε κρυμμένα εκεί. Η 40χρονη είπε ότι έβαλε τις φωνές καθώς δεν γνώριζε καν για την ύπαρξή τους, ενώ ο 27χρονος τη ζήτησε να το κάνει καθώς επρόκειτο να γίνει έρευνα στο σπίτι τους από την αστυνομία.
Η 40χρονη ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε γνώριζε ότι ο άνδρας της είχε κρυμμένα ναρκωτικά και το έμαθε μόνο την ώρα που της τηλεφώνησε για να τα πετάξει.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να διανοηθώ τις συνέπειες που θα είχε η πράξη μου αυτή. Εξάλλου, δεν θα διακινδύνευα τυχόν εμπλοκή μου σε παράνομες ενέργειες, διότι μοναδικό μου μέλημα είναι να βρίσκομαι κοντά στα παιδιά μου» είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 40χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της αστυνομίας, η υπόθεση αφορά δύο διαφορετικές ομάδες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν τον ίδιο τρόπο δράσης και λειτουργούσαν παράλληλα και συστηματικά, διακινώντας ουσίες σε τοξικομανείς του νησιού. Μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και ξεκίνησαν οι αστυνομικοί να ερευνούν την υπόθεση, έως και την ημέρα της εξάρθρωσης τους (30 Μαρτίου 2021), τα δύο κυκλώματα φέρονται να είχαν προβεί σε 400 δοσοληψίες ναρκωτικών, διακινώντας περισσότερα από 4,3 κιλά κάνναβη και 100 γραμμάρια κοκαΐνη αποκομίζοντας πάνω από 68.000 ευρώ!

Στην κατοχή των εμπλεκομένων που κατηγορούνται για τα αδικήματα της διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας-κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών, παραβίασης περιορισμών διαμονής και οπλοκατοχής, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 115,6 γραμμάρια κάνναβη, ποσότητες ηρωίνης και άγνωστης σύστασης χημικής ουσίας, 8 οχήματα, 4 μαχαίρια, 16 κινητά τηλέφωνα, εξοπλισμός διαμοιρασμού ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας, 2.200€ κ.α. Για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των δύο κυκλωμάτων και τη σύλληψη των μελών τους, σχεδιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων και υλοποιήθηκε με επιτυχία εκτεταμένης κλίμακας συντονισμένη - ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Καλύμνου και της Αττικής.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες