Την Κάρπαθο επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας

Την Κάρπαθο επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας

Την Κάρπαθο επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 913 ΦΟΡΕΣ

Τη δημιουργία Τουριστικής Σχολής στην Κάρπαθο, η οποία θα δώσει ζωή τους χειμερινούς μήνες στο νησί αλλά και θα εκπαιδεύσει σωστά τα παιδιά στο αντικείμενο χωρίς να ξενιτευτούν, ζήτησε ο δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος από τον υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας βρίσκεται στο νησί από το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Ιουνίου μαζί με τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού για διακοπές και διαμένει στην περιοχή της Αμμοωπής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφθηκαν ήδη την Όλυμπο.
Χθες το πρωί, ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπάθου, τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Παραγυιό και τον σύμβουλο τουρισμού Αντρέα Τσαγκάρη και στη συνέχεια, συναντήθηκε με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί.

Ο δήμαρχος Γιάννης Νισύριος κατά την ομιλία του παρουσία του κ. Κικίλια ανέφερε τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σας καλωσορίζω στο νησί μας και σας ευχαριστώ για την τιμή, την οποία μας κάνατε να βρίσκεστε απόψε εδώ.
Σας καλωσορίζω σε ένα νησί, το οποίο σχεδόν αποκλειστικά εξαρτάται από τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι αυτός που προσφέρει εργασία και κρατά το νησί μας ζωντανό! Όμως τα προβλήματα είναι πολλά και επηρεάζουν το ευαίσθητο αυτό προϊόν.


Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που υπήρχαν στα νησιά μας, έχει κάνει το τουριστικό προϊόν λιγότερο ανταγωνιστικό. Η αυξημένη τιμή των καυσίμων εδώ δεν αποτελεί μόνο φετινό πρόβλημα αλλά πρόβλημα κάθε σεζόν.
Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με πλοία μεγάλης ηλικίας, αποτρέπει τον εγχώριο τουρισμό. Γνωρίζω ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές σας, όμως σας παρακαλώ, εκ μέρους του λαού της Καρπάθου να μεταφέρετε στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα αυτά και να του ζητήσετε να επιμεληθεί ιδιαιτέρως για τα θέματα αυτά και να βοηθήσει τους ακρίτες κατοίκους του νησιού μας.
Ως Δήμαρχος σας παρέδωσα προηγουμένως ένα υπόμνημα με θέματα της αρμοδιότητάς σας, για τα οποία θέλουμε τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού.


Θα σταθώ σε ένα κύριο αίτημα, το οποίο ζητούμε επιτακτικά και αποτελεί κοινό αίτημα όλων των Καρπαθίων: Τη δημιουργία μιας Τουριστικής Σχολής στην Κάρπαθο!
Μιας σχολής η οποία και θα δώσει ζωή τους χειμερινούς μήνες στο νησί αλλά και θα εκπαιδεύσει σωστά τα παιδιά μας, χωρίς να ξενιτευτούν, στο αντικείμενο από το οποίο ζουν και θα ζουν για πολλά χρόνια.
Σας καλωσορίζω και πάλι στο νησί μας και σας εύχομαι να έχετε μία όμορφη διαμονή».

Δηλώσεις για τη σεζόν
Στη στρατηγική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που ήδη φέρνει αποτελέσματα αναφέρθηκε χθες ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
«Έχω την αίσθηση ότι φέτος, το 2022, το τέλος της σεζόν θα συμπίπτει με το τέλος της χρονιάς» είπε χαρακτηριστικά, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από τους μεγάλους tour operators είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Der Turistik και η Apollo- ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία και ο πρώτος στη Σκανδιναβία, αντίστοιχα- κλείνουν ήδη ταξιδιωτικά πακέτα για Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη με προορισμούς τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Ταυτόχρονα, επεκτείνονται μέχρι τις αρχές του χειμώνα οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, για τις οποίες τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα και πλέον δύσκολα μπορούν να βρεθούν για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κικίλιας στην Κάρπαθο και στους εκατοντάδες πανέμορφους, αν και όχι τόσο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, για τους οποίους το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν «φωτιστεί» και αναβαθμιστεί τουριστικά.


«Θυμίζω, η Ήπειρος πριν από μερικά χρόνια ήταν η πιο φτωχή Περιφέρεια στην Ευρώπη και λέγαμε πόσο δύσκολα διαβιούν οι κάτοικοί της. Τώρα, λοιπόν, τα Ιωάννινα, η Αρίστη, το Μέτσοβο, το Πάπιγκο, είναι προορισμοί που είναι sold out καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχουν τόσοι πολλοί και όμορφοι εναλλακτικοί προορισμοί στην Ελλάδα, νησιά που κατοικούνται, ηπειρωτικοί προορισμοί, στη βόρεια Ελλάδα, στη νότια Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι εδώ, η Κάρπαθος, έχει ήδη πάρα πολλούς τουρίστες, πολύ κόσμο. Γερμανούς, Γάλλους, Βέλγους, Αυστριακούς, Σκανδιναβούς» είπε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες που συνομίλησε μαζί τους δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι για της αυξημένες τουριστικές ροές που παρατηρούνται στο νησί από νωρίς φέτος. «Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε έναν τόσο πανέμορφο προορισμό, όπως είναι η Κάρπαθος. Είναι ένα από τα διαμάντια του Αιγαίου» δήλωσε.


Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, για τις οποίες έχει προβλεφθεί ειδικό εκπτωτικό πάσο για όσους τις επιλέξουν για τις διακοπές τους. «Να στηρίξουμε όλη την Ελλάδα. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας