Για ληστεία σε βάρος Σουηδού κατηγορείται 44χρονη από τη Νιγηρία

Για ληστεία σε βάρος Σουηδού κατηγορείται 44χρονη από τη Νιγηρία

Για ληστεία σε βάρος Σουηδού κατηγορείται 44χρονη από τη Νιγηρία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 576 ΦΟΡΕΣ

Θα απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει σήμερα για να απολογηθεί μία 44χρονη από τη Νιγηρία, η οποία κατηγορείται για ληστεία σε βάρος Σουηδού τουρίστα, πέρυσι το καλοκαίρι στη Ρόδο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στις 11 το πρωί, στις 4 Αυγούστου 2021, εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ένας 34χρονος Σουηδός, ο οποίος και κατήγγειλε ότι στις 3.30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, σε κεντρική οδό στην πόλη της Ρόδου, τον πλησίασαν τρεις γυναίκες αφρικανικής καταγωγής και η μία από αυτές τον ρώτησε αν ήθελε να συνευρεθεί μαζί της έναντι αμοιβής. Ο Σουηδός υποστήριξε πως όταν της απάντησε αρνητικά, η αλλοδαπή έγινε έξαλλη και μαζί με τις άλλες δύο, άρχισαν να πιάνουν με τα χέρια τους το σώμα του. Μάλιστα, μια εξ αυτών με σωματική βία του άρπαξε με τα χέρια της ένα μικρό χρυσό μενταγιόν και την αλυσίδα του αξίας 10.000 ευρώ.

Ο 34χρονος Σουηδός αναγνώρισε, μάλιστα, το πρόσωπο της 44χρονης από τη Νιγηρία, μίας εκ των τριών γυναικών που τον είχαν προσεγγίσει εκείνο το ξημέρωμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της αλλοδαπής, η οποία εντοπίστηκε, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 11 Ιουνίου 2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία και την παρέπεμψε στην ανάκριση. Η 44χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της και μέχρι τότε η κράτηση της συνεχίζεται.

Είχε ξανακατηγορηθεί
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η 44χρονη κατηγορείται από αλλοδαπό για ληστεία μαζί με συμπατριώτισσες της, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το 2013, υπόθεση για την οποία τελικά και αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου 2013, σύμφωνα με την οποία στην πόλη της Ρόδου οι δράστιδες προσέγγισαν 19χρονο -τότε- υπήκοο Σουηδίας και αφού του πρότειναν να συνευρεθούν εκμεταλλευόμενες την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Ο 19χρονος κατάφερε να ακινητοποιήσει την 44χρονη Νιγηριανή, η οποία τον χτύπησε με τα χέρια της και τον δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, προκειμένου να διαφύγει.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την 44χρονη. Επιπλέον, λίγες ώρες αργότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, συνελήφθη και η 37χρονη.
Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί συνολικά 670 ευρώ, εκ των οποίων και το κλεμμένο χρηματικό ποσό που αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Η 44χρονη κρίθηκε ένοχη το 2017 για την υπόθεση αυτή και καταδικάστηκε ερήμην της από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη έξι ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Καθώς, λοιπόν, δεν είχε εκτίσει την ποινή της, στα μέσα Μαΐου 2018 τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την εντόπισαν, την συνέλαβαν και την παρέπεμψαν αρμοδίως. Στην ίδια υπόθεση με την 44χρονη αλλοδαπή, κατηγορούταν και μία ακόμη Νιγηριανή ηλικίας 37 ετών, η οποία επίσης δεν εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο ωστόσο εκδίκασε κανονικά την υπόθεση, ως να ήταν παρούσες.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, αφού εξέτασε τα στοιχεία της δικογραφίας, έκρινε απαράδεκτη τη δίωξη που ασκήθηκε στην 37χρονη Νιγηριανή και έκρινε ένοχη την 44χρονη συγκατηγορούμενη της, στην οποία και επέβαλλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής η αλλοδαπή άσκησε έφεση και έτσι στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 η 44χρονη αλλοδαπή κρίθηκε αθώα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών