Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο της Ρόδου

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο της Ρόδου

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 349 ΦΟΡΕΣ

Η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ρόδου συμμετείχε στη συνάντηση κοινωνικών φορέων για το Νοσοκομείο Ρόδου, ύστερα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:
«Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή όλων των κοινωνικών φορέων ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου <<ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ>> βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους πολίτες του νησιού.

Το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης συνεχώς αυξάνεται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα μικρότερα νησιά των Δωδεκανήσων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται επιπλέον το Νοσοκομείο Ρόδου. Το προσωπικό του Γ.Ν.Ρ. ανέφερε τις απαράδεκτες και πρωτόγνωρες συνθήκες οι οποίες επικρατούν, ενώ παράλληλα η θέση του διοικητή παραμένει κενή, ύστερα από την παραίτηση του κ. Ρουμάνη, εντείνοντας τα λειτουργικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας, προωθώντας πολιτικές ιδιωτικοποίησης της. Η Κυβέρνηση μείωσε κατά 600εκ. τον προϋπολογισμό της υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας, ενώ μείωσε 240εκ. από τον προϋπολογισμό για το 2022, κάνοντας σαφή την πολιτική της, η οποία οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση της δημόσιας υγείας.

Η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ρόδου στηρίζει απερίφραστα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου και ζητά να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και τη θεσμοθέτηση επιπλέον κινήτρων για την προσέλκυση υγειονομικού προσωπικού, με σκοπό την εξάλειψη των γεωγραφικών ανισοτήτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο