Δεκαπέντε φορές ισόβια σε Τούρκο διακινητή που λιποθύμησε μόλις το άκουσε

Δεκαπέντε φορές ισόβια σε Τούρκο διακινητή που λιποθύμησε μόλις το άκουσε

Δεκαπέντε φορές ισόβια σε Τούρκο διακινητή που λιποθύμησε μόλις το άκουσε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Δεκαπέντε φορές η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, φυλάκιση έξι μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.400.000 ευρώ, επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 51χρονο Τούρκο, για το ναυάγιο που είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια στην Κω, κατά τη μεταφορά 15 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια, και είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν δύο ανήλικα αδελφάκια!

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ο 51χρονος Τούρκος αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει ο αλλοδαπός κατηγορούμενος στο εφετείο την πρωτόδικη ποινή του.
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2017, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 51χρονο αλλοδαπό, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλλε 15 φορές ισόβια κάθειρξη – όσοι και οι μεταφερόμενοι με την βάρκα που φέρεται να κυβερνούσε- και 9 μήνες φυλάκιση, καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.400.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 51χρονος Τούρκος άσκησε έφεση, με στόχο να μειώσει την παραπάνω ποινή. Η υπόθεση του εκδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί αναγνώρισης ελαφρυντικών και του επέβαλλε συνολική ποινή 15 φορές ισόβια κάθειρξη, έξι μήνες φυλάκιση και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.400.000 ευρώ (δηλαδή 700.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο).

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου 2015 ανοικτά της Κω. Το ταξίδι των συνολικά 15 αλλοδαπών και προσφύγων (10 Σύριοι και 5 Ιρακινοί) είχε ξεκινήσει με το πολυεστερικό σκάφος μήκους 4 μέτρων που φέρεται να κυβερνούσε ο 51χρονος Τούρκος, από την πόλη Αλικαρνασσό της Τουρκίας, με προορισμό τα νησιά μας.

Περίπου στις 11.25 το βράδυ, στο πλαίσιο περιπολίας, οι λιμενικοί εντόπισαν ανθρώπους να βρίσκονται στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και με την βοήθεια και ελικοπτέρου Super Puma, ξεκίνησε η διάσωση των αλλοδαπών που βρίσκονταν μέσα στο νερό. Από εκεί συνολικά ανασύρθηκαν 13 άτομα και ένα τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε πνιγεί.

Επίσης, αναζητούνταν αλλά δεν εντοπίστηκε ποτέ η σωρός του ανήλικου επίσης αδελφού της!
Όπως έγινε γνωστό από την προανάκριση, το σκάφος έμεινε από βενζίνη και καθώς ήταν υπερφορτωμένο άρχισε να βάζει νερά.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων