Ρόδος: Ενδείξεις δολοφονίας για τον 75χρονο στην Παλιά Πόλη

Ρόδος: Ενδείξεις δολοφονίας για τον 75χρονο στην Παλιά Πόλη

Ρόδος: Ενδείξεις δολοφονίας για τον 75χρονο στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4854 ΦΟΡΕΣ

Βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα με τα χέρια δεμένα και περασμένο στον λαιμό του ένα κομμάτι σχοινί

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 75χρονου άνδρα που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Παλιά Πόλη, καλείται να δώσει ο ιατροδικαστής, ο οποίος σήμερα αναμένεται να διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή.


Από την ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται, επίσης, να εξακριβωθεί και η ακριβής ώρα θανάτου του.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Ο άτυχος 75χρονος εντοπίστηκε χθες, πριν από τη μία το μεσημέρι, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οδό Ειρήνης, από συγγενικό του πρόσωπο.


Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι διερευνούν εξονυχιστικά όλους τους χώρους της οικίας αλλά τη σορό του 75χρονου, προκειμένου να καταφέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου και ιατροδικαστής, ο οποίος και σήμερα πρόκειται να κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του ηλικιωμένου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς αναμένεται από αυτήν να διευκρινιστούν καταρχήν τα αίτια θανάτου του 75χρονου, ο ακριβής χρόνος που απεβίωσε κ.α.

Ήταν δεμένος
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 75χρονος βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα, τα χέρια του ήταν ελαφρώς δεμένα πίσω με είδος κορδονιού και στο λαιμό του ήταν περασμένο ένα κομμάτι σχοινί.
Επίσης, περίοικοι δήλωσαν στη «Ροδιακή» ότι το προηγούμενο βράδυ (δηλαδή 13 Ιουνίου 2022), είχαν ακούσει έντονες φωνές που παρέπεμπαν σε καβγά και προέρχονταν από το σπίτι του ηλικιωμένου.


Όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς και άλλα που έχουν προκύψει τόσο από την εξονυχιστική έρευνα του κλιμακίου της σήμανσης στο σπίτι του 75χρονου, αλλά και τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί αξιοποιούνται αναλόγως, προκειμένου, οι αστυνομικοί να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι του ηλικιωμένου και πώς προήλθε ο θάνατος του.
Επίσης, εξετάζονται όλα τα πρόσωπα που είχαν σχέσεις με τον 75χρονο και κυρίως αυτά που τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον επισκέφθηκαν ή είχαν την όποια επικοινωνία μαζί του.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων του, ο άτυχος 75χρονος ήταν καλός και αγαπητός άνθρωπος, βιοπαλαιστής που προτού βγει στη σύνταξη, πουλούσε κάρβουνα για να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένεια του.


Σε κάθε περίπτωση, όλες οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου άνδρα, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανθρώπινο χέρι ήταν αυτό που «έκοψε» το νήμα της ζωής του 75χρονου.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου