Σύσκεψη για θέματα της Κατταβιάς πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ρόδου

Σύσκεψη για θέματα της Κατταβιάς πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ρόδου

Σύσκεψη για θέματα της Κατταβιάς πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 519 ΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη για τη Δημοτική Κοινότητα Καταβιάς πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Στράτου Καρίκη.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Νότια Ρόδο, κ. Σάββας Καραταπάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Γιάννης Καμπούρης, ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γενναδίου κ. Σταύρος Ακκούρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς, κ. Νίκος Ζαννετάκης-μια και η συνάντηση αφορούσε κυρίως θέματά της και επεκτάθηκε βέβαια και σε θέματα της Νότιας Ρόδου-ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, κ. Αλέξανδρος Μπεκιάρης καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καραταπάνης, συζητήθηκαν κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν στην κοινότητα Κατταβιάς , όπως για τα αντισταθμιστικά οφέλη της ΔΕΗ στην περιοχή, επειδή το εργοστάσιο είναι στα όρια του οικισμού και υπήρξαν κάποιες δεσμεύσεις από την πλευρά της ΔΕΗ που σε κάποιο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί, όμως, έχουν μείνει αρκετές εκκρεμότητες και με τους εργολάβους.

Βρέθηκε μία λύση, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, ότι η σύμβαση η οποία έληγε θα επεκταθεί, θα παραμείνει σε λειτουργία , ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν κάποια έργα που είχαν σχέση με τον δημοτικό φωτισμό της Κατταβιάς και με διάφορα άλλα, όπως η ολοκλήρωση της αποχέτευσης, που αφορούσαν στον οικισμό.

Επίσης, τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως η είσοδος του χωριού της Κατταβιάς, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, «πραγματικά είναι σε πολύ κακό χάλι».

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος επειδή το χωριό γειτνιάζει ουσιαστικά με το πρασονήσι, δέχεται ένα μεγάλο όγκο επισκεπτών, ενώ και ο δρόμος του πρασονησιού χρειάζεται επέμβαση.

Επισημάνθηκε, λοιπόν, αυτό στις Τ.Υ., ότι δηλαδή θα πρέπει να γίνει άμεση επέμβαση και στο δρόμο του πρασονησιού και στην είσοδο του χωριού, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, γιατί αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ κακή.

Για το δρόμο στο πρασονήσι, συζήτησαν ακόμη και τις διαγραμμίσεις, όπως και τη βελτίωση σε δύο-τρία σημεία, τα οποία έχουν επισημανθεί όπου η κλίση και η καταστροφή του οδοστρώματος είναι επικίνδυνη για τους διερχομένους, ώστε να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα. Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν για την παιδική χαρά, καθώς αναμένεται να δεχθούμε μεγάλο όγκο μεταναστών και πολλά παιδιά αναμένεται να έρθουν στην περιοχή γιατί θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις, είπε ακόμη ο κ. Καραταπάνης.

Το τελευταίο κομμάτι αφορούσε στο νηπιαγωγείο του Γενναδίου. Όπως εξήγησε, επειδή το Γεννάδι αναπτύσσεται πάρα πολύ, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν βρέθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης του καινούργιου νηπιαγωγείου.
Ζήτησαν, λοιπόν, να ολοκληρωθεί η μελέτη, ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα άμεσα στον Δήμο και να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό, καθώς όσο ο πληθυσμός στην περιοχή αυξάνεται, αυξάνονται πάρα πολύ και τα παιδιά και ήδη οι σχολικές μονάδες που έχουν στην περιοχή δεν επαρκούν.

Οπότε μπαίνει άμεσα και επιτακτικά η ανάγκη να φτιαχτεί ένα νηπιαγωγείο το οποίο να αφορά όχι μόνο στα δέκα χωριά της Νότιας Ρόδου αλλά και γειτονικά χωριά που εξυπηρετούνται. Ακόμη, επειδή μπαίνουμε στην εποχή που ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός, ανέφερε ότι θα πρέπει να συντονιστούν οι υπηρεσίες, Περιφέρεια, Δήμος και η Δασική Υπηρεσία με την Πυροσβεστική ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε φαινόμενα κακά που συμβαίνουν κάθε χρόνο. «Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σ’ αυτό το θέμα και θα πρέπει η κάθε υπηρεσία, είτε ο Δήμος είτε η Περιφέρεια είτε Δασαρχείο, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά, τέλος, με τα ανταποδοτικά έργα της ΔΕΗ στην Κατταβιά, αυτά είναι η υπογειοποίηση των δικτύων, που έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό, το αποχετευτικό και ένα κομμάτι άρδευσης, ακόμα και για την είσοδο.

Ο κ. Καρίκης
Στη συνέχεια, για τη χθεσινή σύσκεψη, μίλησε και ο κ. Καρίκης ο οποίος είπε, καταρχάς, ότι είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος θέλει να έχουν μία επαφή με όλες τις κοινότητες, και στα πλαίσια αυτά έγινε δεκτό το αίτημα από τον Κοινοτάρχη της Κατταβιάς και στη συνέχεια και από αυτόν του Γενναδίου να γίνει η σύσκεψη αυτή για τα δύο χωριά, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ο κ. Καρίκης, χαρακτήρισε τη σύσκεψη εποικοδομητική και είπε ότι οι δύο Πρόεδροι έφυγαν ευχαριστημένοι γιατί τους έδωσαν χειροπιαστά αποτελέσματα των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα. Έτσι, το επόμενο διάστημα στην Κατταβιά όλα αυτά που έθεσε ο Πρόεδρος θα υλοποιηθούν, δηλαδή θέματα δρόμων, ύδρευσης, άρδευσης, κάποιων μηχανημάτων επισκευής, κάποιες γεωτρήσεις που είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί προκειμένου να δοθούν στην Κατταβιά και το πρασονήσι αλλά και το κτίριο του ιατρείου και της Κοινότητας θα επισκευαστούν άμεσα. Μάλιστα, είπε ότι οποιοδήποτε θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σε συνεργασία με τις Τ.Υ., τις Οικονομικές Υπηρεσίες και τη ΔΕΥΑΡ θα το τρέξουν άμεσα. Ήδη, μία ακυρωθείσα σύμβαση με αποφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ επανήλθε σε ισχύ και θα τρέξει άμεσα.

Ακόμη, χθες, τους παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για την αγροτική οδοποιία και τους δρόμους μέσα στο χωριό καθώς είναι γνωστό, όπως είπε, ότι, σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της γραφειοκρατίας υλοποιούν το Τ.Π. του 2020-2021. Στην Κατταβιά είναι 7 δρόμοι που θα παρέμβουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, άρα σχεδόν όλοι οι δρόμοι που έχουν ζητήσει, όπως και στο Γεννάδι όλοι οι δρόμοι που έχουν πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο προς τη θάλασσα και προς περιοχές που έχουν ξενοδοχειακές, τουριστικές εγκαταστάσεις και καταλύματα μικρά. Εκεί, γύρω στους δέκα δρόμους είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα που ήδη υλοποιούν και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δούμε και εκεί άμεση πρόοδο, ανέφερε ο Αναπληρωτής Δημάρχου.

Συνεχώς τίθεται θέμα για το νηπιαγωγείο του Γενναδίου και έχουν απόλυτο δίκιο, όπως είπε, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να μπει στα ΣΔΙΤ και θύμισε ότι έχει πει ότι είναι πολύ συγκεκριμένα έργα «και μπράβο σε όλους και μπράβο και στους προηγούμενους και μπράβο και σε εμάς που τα συνεχίζουμε και τα ολοκληρώνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Για το νηπιαγωγείο του Γενναδίου είπε και εκείνος ότι η ανάγκη είναι μεγάλη καθώς αυτή τη στιγμή συστεγάζεται με το δημοτικό, ολοκληρώνονται οι αρχιτεκτονικές μελέτες και θα βρουν χρηματοδότηση.
Θύμισε ότι και τα ΣΔΙΤ τα τρέχουν και τον Ιούλιο θα γίνει η διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ενώ είπε ότι τέλος του 2024 με αρχές του 2025 θα έχουν έτοιμα και τα ΣΔΙΤ και τόνισε ότι είναι αδικαιολόγητο να λέγεται ότι με τα ΣΔΙΤ τα κλειστά γυμναστήρια δεν θα τρέξουν τόσο γρήγορα.

Αναφορά έκανε και στα νέα ντους που τοποθετήθηκαν στις κεντρικές παραλίες, κάνοντας λόγο για μία σημαντική παρέμβαση που θα ομορφύνει τις παραλίες και θα τις κάνει λειτουργικές ενώ θα συνεχίσουν και σε άλλα σημεία, συνολικά τριάντα.
Τέλος, ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη φύτευση λουλουδιών και τα παρτέρια στην πόλη και τα χωριά καθώς, όπως είπε, είναι και επιθυμία του ίδιου του Δημάρχου να αποκτήσει η Ρόδος την εικόνα που της ταιριάζει.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή