Δεν επηρεάζεται η Ρόδος από τις ακυρώσεις πτήσεων

Δεν επηρεάζεται η Ρόδος  από τις ακυρώσεις πτήσεων

Δεν επηρεάζεται η Ρόδος από τις ακυρώσεις πτήσεων

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1716 ΦΟΡΕΣ

Εάν όμως δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μπορεί να υπάρξουν «παρατράγουδα»

Η Ρόδος δεν συμπεριλαμβάνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, στις περιοχές που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις των πτήσεων, οι οποίες εκτελούνται από μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και ειδικά της Μεγάλης Βρετανίας.

Το χάος που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, δεν φαίνεται να έχει πλήξει τον προορισμό μας, καθώς παρατηρούνται κυρίως καθυστερήσεις, ενώ οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες.

Οι εταιρείες σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, ακόμα και με συγχωνεύσεις, χωρίς να καταφέρνουν πάντα να αντιμετωπίσουν την αναστάτωση που προκαλείται.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι ακυρώσεις επηρεάζουν τους προορισμούς που έχουν λιγότερη ζήτηση, καθώς οι εταιρείες αποφασίζουν ποιους προορισμούς θα ακυρώσουν, ανάλογα με τις πληρότητες των πτήσεων και τις αποστάσεις που έχουν οι προορισμοί αυτοί.

Ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης, αναφορικά με την εικόνα που παρατηρείται σήμερα στα αεροδρόμια της Ευρώπης, υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος της σεζόν, και γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξουν όσο γίνεται λιγότερες απώλειες.
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η “Aegean” ακύρωσε τις πτήσεις από Τελ Αβίβ για Ρόδο το επόμενο τρίμηνο με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι κάθε εταιρεία, πέρα από την έλλειψη προσωπικού, έχει να αντιμετωπίσει και τη μετάδοση του covid ανάμεσα στους εργαζόμενους της, με αποτέλεσμα να χάνει και από εκεί προσωπικό. «Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στα μεγάλα αεροδρόμια με μεγάλη κίνηση.

Οι εταιρείες μάλλον αιφνιδιάστηκαν από την έκταση του προβλήματος, δεν περίμεναν ότι οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο μεγάλες , καθώς ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για εξειδικευμένο προσωπικό. Κανένας δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα και ότι θα συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να βρίσκουν τόσο δύσκολα εξειδικευμένο προσωπικό.
Μιλάμε για πανευρωπαϊκό φαινόμενο με χιλιάδες κενές θέσεις, και η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη στα μεγάλα αεροδρόμια, καθώς το σύστημα έχει καταρρεύσει. Ακόμα και στην εκπαίδευση προσωπικού δεν πήγαν καλά τα πράγματα, καθώς και από τα άτομα που βρέθηκαν τελικά δεν παρέμειναν όλα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στη δική μας περιοχή, μετά τον Σεπτέμβρη και ευτυχώς οι απώλειες για τη Ρόδο σήμερα είναι σε μικρό βαθμό. Όμως κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα.
Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα που κανένας δεν είναι σίγουρος για το πώς θα εξελιχθούν.
Εν κατακλείδι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ρόδος περνά… ανώδυνα την δύσκολη αυτή κατάσταση, αλλά αν δεν ομαλοποιηθεί γενικά ο χώρος των πτήσεων, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αφού οι εταιρείες ίσως μελλοντικά και υπό την πίεση των εξελίξεων να κόψουν και από εμάς πτήσεις.

40 πτήσεις θα κόβει τη μέρα η EasyJet
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η EasyJet αποφάσισε να ακυρώνει 40 πτήσεις τη μέρα για το υπόλοιπο του Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αναστάτωση που προκαλείται στα βρετανικά αεροδρόμια με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.
Σύμφωνα με την εταιρεία, με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εύκολο να ενημερώνονται οι πελάτες της εκ των προτέρων για την ακύρωση μιας πτήσης, αντί αυτό να συμβαίνει την ημέρα της πτήσης. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Pete Bellew, δήλωσε στον Guardian ότι η αεροπορική εταιρεία προέβη σε «προληπτικές» ακυρώσεις πτήσεων.
Η ΕasyJet φέρεται να ακύρωσε περισσότερες από 60 πτήσεις στις 13 Ιουνίου, τουλάχιστον 44 από τις οποίες ήταν προγραμματισμένες να πετάξουν από το Gatwick. Σύμφωνα με αναφορές ταξιδιωτικών πρακτόρων, η εταιρεία φαίνεται να έχει αποφασίσει την ακύρωση όλων των κρατήσεων προς τη Χουργκάντα της Αιγύπτου μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Κατεβάστε το… στρατό»
Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χάος, η ταλαιπωρία και οι μεγάλες ουρές που παρατηρούνται στα βρετανικά αεροδρόμια τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary, εξέφρασε την άποψη ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει προσωρινά την κατάσταση.
Η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων, όπως γίνεται σε άλλα αεροδρόμια, θα αποσυμπίεζε το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων του Μάντσεστερ ή του Γκάτουικ, όπου υπάρχουν ώρες αναμονής για τους ελέγχους ασφαλείας, δήλωσε Ο κ. O'Leary ο οποίος διέψευσε τις κατηγορίες της βρετανικής κυβέρνησης, ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία βρέθηκε ανέτοιμη να διαχειριστεί την υψηλή ζήτηση και ότι επιτρέπει υπερβολικά μεγάλο αριθμό κρατήσεων.

900 πτήσεις ακύρωσε η εταιρεία Lufthansa
Επίσης, λόγω των «οικονομικών δυσκολιών και της έλλειψης προσωπικού», η αεροπορική εταιρεία Lufthansa αποφάσισε να ακυρώσει 900 πτήσεις προς γερμανικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς. Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνταν τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα από και προς τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Επίσης, και η θυγατρική χαμηλού κόστους της Lufthansa, η Eurowings, ανέφερε, ότι υποχρεώνεται να ακυρώσει «πολλές εκατοντάδες πτήσεις» τον Ιούλιο.
Για το λόγο αυτό, η ένωση εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας το κοινό, αναφορικά με τα δικαιώματα των επιβατών, σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμη

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο