Μαθητές από τη Γαλλία στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου

Μαθητές από τη Γαλλία  στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου

Μαθητές από τη Γαλλία στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Το Δημοτικό σχολείο Παραδεισίου στη Ρόδο επισκέφθηκαν Γάλλοι μαθητές από τη Νορμαδία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Chloeris « Δρόμοι προς την Ευρώπη , συνάντηση και συμπερίληψη μέσα από τον αθλητισμό».

Πρόκειται για 19 μαθητές και 3 συνοδούς – εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό σχολείο Sainte- Marguerite d’Elle της Νορμανδίας στη Γαλλία. Η επίσκεψη στο νησί μας διήρκησε από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της, υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις εντός αλλά και εκτός σχολείου, με κοινό άξονα την ανακάλυψη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς , τη συνεργασία και τη συμμετοχή στον αθλητισμό.

Η υποδοχή στο Δημοτικό σχολείο Παραδεισίου ήταν θερμή και με άρωμα Ελλάδας. Οι Γάλλοι μαθητές παρακολούθησαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές του σχολείου, αλλά και ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα των Ελλήνων μαθητών να τους ακολουθήσουν στο συρτάκι. Ένας μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τους περίμενε, ενώ Έλληνες και Γάλλοι συμμετείχαν σε παιχνίδια αλλά και αθλητικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Σουλά.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα της Ρόδου. Συγκεκριμένα , ξεναγήθηκαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου αλλά και στον μεσαιωνικό κήπο του ιδρύματος Marc de Montalembert. Η επίσκεψη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού σε κοινές ομάδες. Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στη κοιλάδα των Πεταλούδων όπου συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό βιωματικό πρόγραμμα.

Τέλος , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Λίνδο και ανάβαση στην Ακρόπολη αλλά και περιήγηση στην πόλη της Ρόδου, ανακαλύπτοντας τα επιβλητικά κτήρια από την περίοδο της Ιταλοκρατίας. Οι Γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ δημιουργήθηκαν φιλίες μεταξύ των Ελλήνων και Γάλλων μαθητών, η συνεργασία των οποίων θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου