Συμβαίνει τώρα: Αποβίβαση παράνομων μεταναστών κοντά στην Κάμειρο Σκάλα

Συμβαίνει τώρα: Αποβίβαση παράνομων μεταναστών κοντά στην Κάμειρο Σκάλα

Συμβαίνει τώρα: Αποβίβαση παράνομων μεταναστών κοντά στην Κάμειρο Σκάλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1973 ΦΟΡΕΣ

Ραγδαία αύξηση σε Ρόδο και Κω το τελευταίο χρονικό διάστημα

Στα χέρια αξιωματικών της ΕΛΑΣ, βρίσκεται και ανακρίνεται αυτή την ώρα, ένα τουλάχιστον άτομο το οποίο συνελήφθη σήμερα το απόγευμα σε περιοχή κοντά στην Κάμειρο Σκάλα, λίγα λεπτά μετά την αποβίβασή του (ενδεχομένως μαζί με άλλα άτομα) στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, η αποβίβαση έγινε στην περιοχή "Κοπριά" και από τα πρώτα στοιχεία η περίπτωση φαίνεται ιδιαίτερα περίεργη καθώς ο ένας από αυτούς τους παράνομους μετανάστες είχε στο πόδι του το ειδικό βραχιολάκι που χρησιμοποιείται για τους κατάδικους προκειμένου να εντοπίζονται.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, μεταξύ των οποίων, το πως είναι δυνατό να αποβιβάζονται σχεδόν ανενόχλητοι οι παράνομοι αυτοί μετανάστες, μέρα μεσημέρι σε παραλία του νησιού μας, η οποία εποπτεύεται ιδιαίτερα καλά από τις υπηρεσίες ασφαλείας που βρίσκονται σε πολύ κοντινό σημείο από τον κόλπο που έγινε η αποβίβαση.
Ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών στα νησιά μας

Οι νέοι δρόμοι που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών, αποκαλύπτονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το protothema.gr. Η σύγκριση των αριθμών μεταξύ του Μαΐου του 2021 και του Μαΐου 2022, αποτυπώνει την αλήθεια και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Έτσι, η αύξηση κατά 1600% των συλλήψεων παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων και ειδικότερα στη Ρόδο και την Κω δείχνει ότι οι διακινητές πλέον, χρησιμοποιούν κυρίως τη συγκεκριμένη θαλάσσια οδό, όπως επίσης και αυτή των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου, όπου παρατηρείται αύξηση 253%.

Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνονται και από τις συλλήψεις διακινητών που παρατηρείται ανάλογη αύξηση 800% για τα νησιά της Ρόδου και της Κω και κατά 200% για τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Με απλά λόγια, διακινητές επέλεξαν τον Μάιο του 2022 συγκριτικά με τον Μάιο του '21 τη ζώνη των Δωδεκανήσων για την προώθηση των μεταναστών.

Την ίδια ώρα, από τον Έβρο, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα σε κάποιες περιοχές και χειρότερα σε κάποιες άλλες. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021 πέρασαν 335 παράνομοι μετανάστες ενώ τον Μάιο του '22 589. Δηλαδή καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 75,8%. Από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υπήρξε μια μείωση 6% και από την Ορεστιάδα μια μεγάλη αύξηση 248%. Βέβαια, η αύξηση μπορεί να είναι στατιστικά μεγάλη, όμως ο πραγματικός αριθμός είναι σχετικά μικρός καθώς ανέρχεται σε 310 άτομα τον Μάιο του 2022 έναντι 89 που κατεγράφησαν τον περασμένο Μάιο.

ΦΩτΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών