Π. Κατσιδώνης: Καλή η κίνηση στη Νέα Αγορά, όχι όμως και οι εισπράξεις

Π. Κατσιδώνης: Καλή η κίνηση στη Νέα Αγορά,  όχι όμως και οι εισπράξεις

Π. Κατσιδώνης: Καλή η κίνηση στη Νέα Αγορά, όχι όμως και οι εισπράξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 515 ΦΟΡΕΣ

Η κίνηση στη Νέα Αγορά, όπως και σχεδόν σε όλο το νησί, έχει ξεπεράσει ακόμη και τα επίπεδα του 2019, με τις εισπράξεις όμως να παραμένουν «μελανό» σημείο για τους καταστηματάρχες εντός του Μνημείου, αν και αναμενόμενο, λόγω της κατάστασης, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους κ. Παναγιώτη Κατσιδώνη.

Σε δηλώσεις του χθες ο τελευταίος, καταρχάς, όσον αφορά στην κίνηση αυτή την περίοδο είπε: «Η κίνηση, όντως, είναι πάρα πολύ αυξημένη. Το βλέπουμε τόσο στην κίνηση σους δρόμους, όσο και από τις επίσημες αφίξεις των τουριστών μας. Έχουμε ξεπεράσει και τα επίπεδα του 2019 και αν σκεφτούμε ότι, πέρυσι, σαν σήμερα ήταν το πρώτο τσάρτερ, σαφώς δεν έχουμε δίκαιο μέτρο σύγκρισης, αλλά όσον αφορά στην κίνηση είναι πάρα πολύ αυξημένη.

Γνωρίζουμε ότι όλο αυτό δεν έρχεται από μόνο του και κάποιοι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητηρίων, είτε αυτό αφορά στη δουλειά που έγινε το χειμώνα, μέσω της προβολής της Ρόδου στο εξωτερικό από τις εκθέσεις-και αξίζουν συγχαρητήρια σε οποιονδήποτε υπάλληλο ή παράγοντα ασχολήθηκε μ’ αυτό μέχρι και τον ίδιο τον δήμαρχο».

Όσον αφορά στην εισπρακτική κίνηση, όμως, σύμφωνα με τον κ. Κατσιδώνη, εκεί είναι που όλοι οι καταστηματάρχες, λίγο-πολύ, σκιάζουν, «είναι το μελανό σημείο της όλης υπόθεσης», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά ταυτόχρονα είναι και απόλυτα κατανοητό, γιατί η πανδημία δεν χτύπησε μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο, όπως λέει και συμπληρώνει:

«Επομένως, στην κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Έλληνες με δύο χρόνια σχεδόν να βρίσκονται στα σπίτια τους, να μη δουλεύουν, να μην έχουν εισόδημα, να έχουν μείνει πίσω σε υποχρεώσεις, λίγο-πολύ, στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι τουρίστες που έρχονται να επισκεφθούν το νησί μας».

«Παρ’ όλ’ αυτά-συνέχισε-ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι αυτή η πανδημία μας έχει αφήσει πίσω τρία με πέντε χρόνια. Δεν πάμε σε μία χρονιά να βγάλουμε τα σπασμένα, σιγά-σιγά ξαναβρίσκουμε τον δρόμο μας, ξαναβρίσκουμε τα πατήματά μας και ευχόμαστε το καλύτερο για το υπόλοιπο της σεζόν, έτσι όπως φαίνεται να είναι».

Όσον αφορά στα μισθώματα, σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία μετά την έγκριση από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, προχωρά κανονικά, οι συναντήσεις συνεχίζονται, τόσο με τον αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης, όσο και με τον εντεταλμένο ακίνητης περιουσίας.

Ταυτόχρονα, «τρέχουν» «πάρα πάρα πολλά πράγματα», όπως λέει μια και το επόμενο χρονικό διάστημα, αυτό που μένει να δουν είναι ο διαγωνισμός για την ανάθεση της εργολαβίας που θα αναλάβει να υλοποιήσει όλα αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή εγκεκριμένα. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανανέωση των μισθωμάτων τους, μια διαδικασία η οποία είναι λίγο χρονοβόρα και, σιγά-σιγά, προχωρούν για να την ολοκληρώσουν και αυτή.

Όσο για την ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς, καταρχάς ο κ. Κατσιδώνης είπε ότι σαφώς και υπάρχει στενή συνεργασία και ενημέρωση από τη δημοτική αρχή. Αυτό που περίμεναν ουσιαστικά είναι η έγκριση των μελετών, κάτι που έχει γίνει εδώ και έναν μήνα σχεδόν και από εκεί και πέρα δρομολογούνται όλα, ώστε να γίνει η εργολαβία, η εγκατάσταση του εργολάβου. Θα περιμένουν βέβαια ένα χρονικό διάστημα για τυχόν ενστάσεις, τον διαγωνισμό και όλα αυτά, όπως λέει, και ευελπιστούν τον ερχόμενο χειμώνα να ξεκινήσουν τα έργα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου