Πολλά και οξυμένα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο Ρόδου

Πολλά και οξυμένα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο Ρόδου

Πολλά και οξυμένα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 906 ΦΟΡΕΣ

Διοικητή, με βαρύ βιογραφικό, απέκτησε (επιτέλους) χθες το νοσοκομείο της Ρόδου. Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για τον κ. Σταύρο Τσαντή που φαίνεται ότι έχει εμπειρία σε θέματα διοίκησης νοσοκομείων.

Ο κ. Τσαντής είναι 49 χρονών, είναι μηχανικός βιοιατρικής τεχνολογίας με ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και από τον Μάιο του 2019 έχει την θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Π. και Αγλαΐα Κυριακού».

Η επιλογή του έγινε από το υπουργείο Υγείας, ύστερα από τα «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με τις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν.

Επισήμως, η τοποθέτηση του κ. Τσαντή θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών, οπότε και αναμένεται να έρθει στη Ρόδο για να αναλάβει καθήκοντα.

Ο νέος διοικητής θα κληθεί πάντως «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» λόγω του ότι τα προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου είναι αρκετά και βρίσκονται σε όξυνση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Επιστολή στον πρωθυπουργό από το Εργατικό Κέντρο
Επιστολή στον πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη, με την οποία ζητάει την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου της Ρόδου, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στο πλαίσιο της σύσκεψης που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, πήραμε την πρωτοβουλία ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου να συγκαλέσουμε σύσκεψη, σχετικά με τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Στη σύσκεψη αυτή, έδωσαν το παρόν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β, όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης A’ και B’ βαθμού, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων και φυσικά οι βουλευτές του Νομού μας.

Στη σύσκεψη αυτή, αναδείχθηκε για πολλοστή φορά πόσο ευάλωτοι και καταδικασμένοι είναι οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών και ειδικά της περιοχής μας. Και είμαστε καταδικασμένοι, κ. Πρωθυπουργέ, γιατί εμείς δυστυχώς δεν έχουμε την επιλογή και τη δυνατότητα να επιλέξουμε το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο θα μεταβούμε, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα υγείας που έχουμε.

Εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, έχουμε μία και μόνο επιλογή. Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου! Ένα νοσοκομείο που πέρα από τους ντόπιους κατοίκους, τους κατοίκους όλων των γύρω νησιών καλείται να ανταποκριθεί και στα εκατομμύρια των επισκεπτών που τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζουν τα νησιά μας.

Κατανοούμε τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι, όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για τις αεροδιακομιδές και δεν μπορούν να δαπανηθούν χρήματα για τη στελέχωση του νοσοκομείου μας.
Από το νοσοκομείο λείπει σχεδόν το μισό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

ε βάση τον οργανικό κανονισμό του 2012, ο οποίος είναι πιο περιορισμένος και από αυτόν του 1987, λείπουν 60 ειδικευμένοι γιατροί, 160 νοσηλευτές, 65 τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, 10 χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και βοηθοί εργαστηρίων και 12 τεχνολόγοι-ακτινολόγοι και χειριστές-εμφανιστές – ενώ και οι διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριστές, φύλακες, μάγειρες, λαντζέρισσες και τραπεζοκόμες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Αρκετές κλινικές και τμήματα δεν υφίστανται και δεν λειτουργούν για αρκετό καιρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών λειτουργεί με μη ειδικευμένους νέους γιατρούς με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την ασφάλεια, τόσο των ασθενών, όσο και των γιατρών. Στο αναισθησιολογικό τμήμα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική, αφού από τους εννέα (9) υπηρετούντες κάποτε γιατρούς, έχει μείνει ένας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δύο.

Στο υπόμνημα που ακολουθεί της επιστολής μας καταγράφονται λεπτομερώς από τους ίδιους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, οι τραγικές ελλείψεις και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στην πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας αλλά και όλες τις προηγούμενες φορές δηλώσατε πως είστε ευγνώμων για όλους εμάς που ζούμε στα νησιά αυτά και «φυλάμε Θερμοπύλες».

Σε μία εποχή που οι καταστάσεις είναι τεταμένες και καθημερινά δεχόμαστε πυρά αμφισβήτησης από τους γείτονες, σας ζητάμε να μας κάνετε να νιώσουμε ασφαλείς και δικαιωμένοι που επιλέξαμε να ζήσουμε στα νησιά μας και να μεγαλώσουμε τις οικογένειες μας εδώ, δίνοντας άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Ρόδου αλλά και των νησιών της Δωδεκανήσου, εξοπλίζοντας και επανδρώνοντας το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Θα διαπιστώσετε από τη λίστα που υπογράφουν την παρούσα επιστολή, ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι πλέον να διεκδικήσουμε και να αποτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση και υποστελέχωση του νοσοκομείου μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με σθένος το δικαίωμά μας στη δημόσια υγεία!

Με εκτίμηση
Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Εγγλέζος Παναγιώτης
Ο γεν. γραμματέας
Φραντζολάκης Γεώργιος».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς