Σκηνές ενθουσιασμού των γερόντων χωρικών της Ρόδου για τις αγροτικές συντάξεις

Σκηνές ενθουσιασμού των γερόντων χωρικών της Ρόδου για τις αγροτικές συντάξεις

Σκηνές ενθουσιασμού των γερόντων χωρικών της Ρόδου για τις αγροτικές συντάξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 249 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 19 Ιουνίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3355

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ

ΣΚΗΝΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ
Δια τας αγροτικάς συντάξεις

ΕΞΗΡΘΗ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Οι γέροντες αγρόται κοινοτήτων της Ρόδου εξέφρασαν ζωηράν ικανοποίησιν προχθές, εν όψει της ενάρξεως χορηγήσεως των αγροτικών συντάξεων, κατά την διάρκειαν της περιοδείας του υπουργού κ. Κωτιάδη. Ως γνωστόν, η σύνταξις, θα αρχίση να καταβάλλεται από της 1ης Ιουλίου.

Ανεχώρησε χθες εις Αθήνας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στυλιανός Κωτιάδης, μετά πολυήμερον παραμονήν εις Ρόδον Ο κ. Υπουργός επεσκέφθη προχθές τας κοινότητας Σορωνής, Καλαβάρδων και Φανών, όπου έτυχεν ενθουσιώδους υποδοχής εκ μέρους των κατοίκων και όπου, ομού μετά του συνοδεύοντος αυτόν Νομάρχου Δωδεκανήσου, επέλυσαν επιτοπίως διάφορα ζητήματα.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήτο η υποδοχή που επεφυλάχθη εις τον Δωδεκανήσιον εκπρόσωπον της Κυβερνήσεως Καραμανλή εκ μέρους των γερόντων, οι οποίοι εν όψει της ενάρξεως χορηγήσεως των αγροτικών συντάξεων, εξέφραζον παντοιοτρόπως τον ενθουσιασμόν των και την ικανοποίησίν των δια το επίτευγμα της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

Ο κ. Κωτιάδης ομιλήσας εις συγκεντρώσεις των κατοίκων ανέλυσε το Κυβερνητικόν έργον και υπεγράμμισε το ζωηρόν ενδιαφέρον της Κυβερνήσεως δια την Δωδεκάνησον.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
Χθες την πρωΐαν ο κ. υπουργός εδέχθη εις το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου Επιτροπάς και πολίτας, ήκουσεν υποβληθέντα αιτήματα και έδωσε οδηγίας δια την επίλυσίν των.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο ΕΡΧΑΡΤ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Ανεχώρησε προχθές την μεσημβρίαν εκ Ρόδου ο Δυτικογερμανός αντικαγκελλάριος και υπουργός Εθνικής Οικονομίας δόκτωρ Έρχαρτ, συνοδευόμενος υπό των οικείων του μετά πολυήμερον ανάπαυσιν εις Ρόδον προς αναψυχήν.

Τον Δυτικογερμανόν επίσημον προέπεμψαν εις το αεροδρόμιον ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης ο Νομάρχης κ. Ιωάννου και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών.

Ο δόκτωρ Έρχαρτ, ολίγον προ της αναχωρήσεώς του εδήλωσεν ότι είναι ενθουσιασμένος από την φιλοξενίαν εν Ρόδω και ικανοποιημένος από τας εν γένει τουριστικάς καλλονάς της Ρόδου.

ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ
Το υπουργείον Εσωτερικών δι’ εγκυκλίου του προς τον πρόεδρον Πρωτοδικών Ρόδου, συνιστά όπως συγκροτηθή συνεργείον εκ δικαστικών υπαλλήλων δια την δακτυλογράφησιν, εις επταπλούν των εκλογών καταλόγων, παραρτημάτων της αναθεωρήσεως τούτων του έτους 1962.

Εις τους εργασθησομένους θα καταβληθή πρόσθετος αποζημίωσις εκ δραχμών 30, κατώτατον δε όριον αποδόσεως εργασίας ορίζονται 120 ονόματα ημερησίως δι’ έκαστον υπάλληλον. Αντίγραφον των παραρτημάτων εκλογικών καταλόγων θα αποσταλή εις έκαστον δήμον και κοινότητα.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΙ ΠΗΓΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ως ανεκοινώθη εκ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εντός του Ιουνίου αρχίζουν λειτουργούσαι αι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας Ρόδου.
Ήδη εις Καλλιθέαν γίνονται διευθετήσεις και ανακαινίσεις, εν όψει της ενάρξεως λειτουργίας του ποσιθεραπευτηρίου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...