Tην Τρίτη θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Κρεμαστής

Tην Τρίτη θα γίνουν τα εγκαίνια  της νέας γέφυρας Κρεμαστής

Tην Τρίτη θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2801 ΦΟΡΕΣ

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης 21 Ιουνίου θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα της Κρεμαστής καθώς νωρίτερα και ώρα 19.30 θα γίνουν τα εγκαίνιά της, παρουσία των τοπικών αρχών.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της γέφυρας ολοκληρώθηκαν σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί και ως εκ τούτου δίνεται άμεσα στην κυκλοφορία για να εξυπηρετηθεί και η κίνηση που είναι αυξημένη λόγω της τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου του 2021 ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας «P & C DEVELOPMENT S.A.», Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, για την εκτέλεση του έργου. Με βάση όσα προβλέπονταν ο ανάδοχος ήταν υποχρεωμένος να ολοκληρώσει το όλο έργο εντός δέκα (10) μηνών, ή τριακοσίων τριών (303) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.665.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Με την ολοκλήρωσή του, θα αναμορφώσει πλήρως την περιοχή και θα επιτρέψει την άνετη και ασφαλή κυκλοφοριακή ροή από και προς το αεροδρόμιο του νησιού.

Μάλιστα, πρόσφατα ο κ. Χατζημάρκος είχε δηλώσει τα εξής: «Τη γέφυρα θα τη δώσουμε νωρίτερα από ότι ήταν το χρονοδιάγραμμά της.
Ήταν να παραδοθεί από 15 έως 20 Ιουλίου. Μέχρι τέλος Ιουνίου το αργότερο μεταξύ 25 και 30 θα τη δώσουμε στην κυκλοφορία.

Άρα περίπου έναν μήνα νωρίτερα και είμαι πολύ περήφανος, γιατί τη γέφυρα την κλείσαμε 15 Νοεμβρίου και σε 7 μήνες θα έχουμε παραδώσει μία πολύ σύγχρονη μοντέρνα γέφυρα, ένα πολύ ποιοτικό έργο παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Και όμως, το έργο προχώρησε κανονικά, παραδίδεται και χωρίς να κλείσουμε την κυκλοφορία στη γέφυρα καλοκαίρι σε σεζόν.

Η γέφυρα θα είναι διπλής κυκλοφορίας και με πεζοδρόμια για τους πεζούς και δεξιά και αριστερά. Διπλή για πεζούς και αυτοκίνητα...».

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης