Ο δήμαρχος Χάλκης σε ημερίδα για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού

Ο δήμαρχος Χάλκης σε ημερίδα για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού

Ο δήμαρχος Χάλκης σε ημερίδα για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Στην ημερίδα «Οινοτουρισμός – Η επόμενη ημέρα» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα συμμετείχε ο δήμαρχος Χάλκης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κ. Ευάγγελος Φραγκάκης με τον διευθυντή της ΑΝΔΩ, κ. Κώστα Ζήφο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΧΑΪΑ–ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., υπό τις οδηγίες της διευθύντριας, κ. Ηρούς Τσιμπλη, ενώ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα.

Στόχος της εκδήλωσης – workshop, ειναι ο συντονισμός δράσεων, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και η διαμόρφωση καλών πρακτικών γύρω από τον οινοτουρισμό. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους κεντρικών – κρατικών φορέων, συλλογικών ενώσεων οίνου, εστίασης και τουρισμού, όπως και διαβουλεύσεις μεταξύ διακεκριμένων ειδικών και ακροατηρίου, επιτόπου και διαδικτυακά.

Ο δήμαρχος Χάλκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το νησί της Χάλκης και τις ενέργειες του δήμου τα τελευταία χρόνια, ώστε να ξεκινήσει μια προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο και σκοπό την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Δωδεκανησιακής κοινωνίας, με την συμμετοχή της αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρο ΙΤΕΠ, κ. Κωνσταντίνας Σβύνου και της εμπνεύστριας της προσπάθειας Προέδρου της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ), Γενικής Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμο κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον αποδημο Ελληνισμό κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλιας και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εστίασης, της οινοποιίας και της πανεμιστημιακής κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης