"Κούρεμα" χρεών κατά 100%, για 59χρονο Ροδίτη συνταξιούχο

"Κούρεμα" χρεών κατά 100%, για 59χρονο Ροδίτη συνταξιούχο

"Κούρεμα" χρεών κατά 100%, για 59χρονο Ροδίτη συνταξιούχο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3085 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου

«Κούρεμα» χρεών κατά 100% κατάφερε να πετύχει 59χρονος συνταξιούχος συμπολίτη μας, ο οποίος όφειλε σε τράπεζες ποσό άνω των 80.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις, με απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου!

Ο 59χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου του, κ. Μιχάλη Τεχνίτη, ζητώντας να ενταχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη), καθώς πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Έτσι, πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου η με αριθμό 120/2022 απόφαση που δικαιώνει τον 59χρονο συμπατριώτη μας, συνταξιούχο ιδιωτικό υπάλληλο (με αναπηρική σύνταξη ποσού 667 ευρώ τον μήνα), ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας.

Η συνολική οφειλή του προέρχεται από καταναλωτικά δάνεια σε τρεις Τράπεζες, που κατά την υποβολή της αίτησης του τον Μάρτιο του 2013, ανερχόταν συνολικά και για τις τρεις τράπεζες στο ποσό των 60.113,27 ευρώ, το οποίον με τους τόκους, τους ανατοκισμούς και λοιπά έξοδα σήμερα ξεπερνούσε πλέον κατά πολύ τις 80.000 ευρώ περίπου.

Η εκδοθείσα απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου «κούρεψε» ολόκληρο το παραπάνω ποσό προσδιορίζοντας μηδενικές καταβολές στον αιτούντα. Με την ίδια απόφαση προστατεύεται από την εκποίηση κάθε περιουσιακό του στοιχείο κινητό ή ακίνητο.

Η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι ο αιτών μετέβη από μια κατάσταση δυνατότητας αποπληρωμής των δανείων του στα οποία συμβλήθηκε, σε μια κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής τους, λόγω της τεράστιας οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών της ζωής του και της οικογένειας του, καθώς επίσης και των σοβαρών προβλημάτων υγείας του που στο μεταξύ προέκυψαν.

Έτσι κατέστη αδύνατη η εξυπηρέτηση των οφειλών του, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το μηνιαίο εισόδημα του για την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων του.

Η αδυναμία αυτή του αιτούντος, όπως έκρινε η παραπάνω απόφαση, δεν οφείλεται σε δόλο του, λαμβανομένου επιπροσθέτως υπόψη ότι οι πιστώτριες τράπεζες συνέβαλαν αποφασιστικά στον ένδικο δανεισμό του, καθώς παρότι γνώριζαν την οικονομική του κατάσταση από τα οικονομικά στοιχεία που ετίθεντο ενώπιον τους κατά την κατάρτιση των συμβάσεων (ο έλεγχος των οποίων ήταν ευχερής για αυτές) εντούτοις προχώρησαν στον δανεισμό του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου