Θα εκδοθεί στη Γερμανία, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Θα εκδοθεί στη Γερμανία, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Θα εκδοθεί στη Γερμανία, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 290 ΦΟΡΕΣ

Την έκδοση του στις διωκτικές αρχές της χώρας του εξέφρασε ότι επιθυμεί ο 26χρονος Γερμανός που συνελήφθη στην Κω, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί όπλα και ναρκωτικά.

Ο αλλοδαπός προσήχθη χθες, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου όπου και δήλωσε ότι συναινεί για την έκδοση του στη Γερμανία, αλλά και ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας ότι είναι αθώος.

Έτσι, πλέον έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και τις επόμενες ημέρες ο 26χρονος Γερμανός θα μεταβεί στην πατρίδα του.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα, το οποίο εκτελέστηκε με επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο ξενοδοχείο της Κω, όπου είχε καταλύσει ο 26χρονος.

Σχεδόν ταυτόχρονα, έγινε παρόμοια «επιχείρηση» και στη Γερμανία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν άλλα έξι άτομα. Τέσσερις από τους συνολικά εφτά συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε νεοναζιστική οργάνωση, γνωστή στη Γερμανία ως η «αδελφότητα της Θουριγγίας».

Σημειώνεται ότι, κατά την ακινητοποίηση του ο 26χρονος αλλοδαπός φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά και σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, οπότε και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, όπου και τελικά αθωώθηκε για το αδίκημα αυτό.

Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ