Δικαιώθηκε συμπολίτης μας για παλιές οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο

Δικαιώθηκε συμπολίτης μας για παλιές  οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο

Δικαιώθηκε συμπολίτης μας για παλιές οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 989 ΦΟΡΕΣ

Απόφαση «σταθμός», η οποία αφορά σε πολλούς επαγγελματίες που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω παλαιών οφειλών τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία, εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την υπ΄αριθ. 140/2022 απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου, με εισηγήτρια την Εφέτη Δικαστή, κ Καλλιόπη Λόλα, η οποία ουσιαστικά τερματίζει τις παράλογες απαιτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που διεκδικούν εσαεί δήθεν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον αυτές εμπίπτουν σε 5ετή παραγραφή.

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε για έναν 65χρονο σήμερα συμπολίτη μας, ο οποίος προσπαθούσε να πάρει σύνταξη όμως λόγω παλαιών οφειλών του δεν δύνατο και έτσι προσέφυγε στη δικαιοσύνη όπου και δικαιώθηκε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δικόγραφο και την απόφαση του δικαστηρίου, ο συμπολίτης μας εργολάβος, εργολήπτης μηχανικός είχε συμμετάσχει στην εκτέλεση δημοσίου έργου μαζί με άλλη εταιρεία. Το έργο έγινε σε πρώην κοινότητα του νησιού μας και παραδόθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1996. Όμως έντεκα χρόνια μετά ο ασφαλιστικός του φορέας του 65χρονου του βεβαιώνει το ποσό των περίπου 70.000 ευρώ για το έργο αυτό. Η χρέωση αυτή του γνωστοποιήθηκε με βεβαίωση οφειλής βάσει απόφασης του ταμείου που ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο 65χρονος που εξαιτίας αυτής της οφειλής δεν μπορούσε να πάρει σύνταξη, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, όπου και δικαιώθηκε και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, καθώς κατάφερε να αποδείξει πως η οφειλή του αυτή είχε παραγραφεί αφού μέχρι τη βεβαίωση της σε βάρος του είχε παρέλθει πενταετία, χρονικό διάστημα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίστηκαν για λογαριασμό συμπατριώτη μας Μηχανικού εκ μέρους του Δικηγορικού Γραφείου Μιχαήλ Κόκκινου - Στυλιανού Κιουρτζή και Συνεργατών, οι Δικηγόροι Μιχάλης Κόκκινος και Μαρία Λέργου.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο