Θα αποζημιωθεί από το δημόσιο για ατύχημα που είχε ως στρατιώτης

Θα αποζημιωθεί από το δημόσιο για ατύχημα που είχε ως στρατιώτης

Θα αποζημιωθεί από το δημόσιο για ατύχημα που είχε ως στρατιώτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1342 ΦΟΡΕΣ

Το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ θα λάβει από το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά Τμήμα Β’ Τριμελές, Μεταβατική έδρα Ρόδου, 35χρονος, ως ηθική αποζημίωση για το ατύχημα που είχε, όταν υπηρετούσε τη θητεία του στο νησί μας.

Το ατύχημα είχε συμβεί πριν από έντεκα χρόνια, εν ώρα υπηρεσίας του 35χρονου, ο οποίος τότε ήταν σε ηλικία 24 ετών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο πόδι του.

Για τον λόγο αυτό και προσέφυγε στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου τουν κ. Δήμου Μουτάφην ζητώντας να αποζημιωθεί με το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ για τη σωματική και ψυχική βλάβη που υπέστη, καθώς ήταν και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Το δικαστήριο δικαίωσε τον 35χρονο από τον πρώτο βαθμό (Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου), ωστόσο το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε έφεσην η οποία εκδικάστηκε από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά Τμήμα Β΄Τριμελές Μεταβατική έδρα Ρόδου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο «υιοθέτησε» την απόφαση του πρωτοβάθμιου και έτσι το Ελληνικό Δημόσιο καλείται πλέον να καταβάλλει τις 20.000 ευρώ στον 35χρονο πρώην οπλίτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, όλα έγιναν στις 28 Μαρτίου 2011. Ο 35χρονος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο νησί μας και μάλιστα εκτελούσε καθήκοντα τραπεζοκόμου στη Λέσχη Αξιωματικών. Κατά τις πρωινές ώρες, οι στρατιώτες που ήταν αποσπασμένοι στη Λέσχη έκαναν διάλειμμα, μετά το πέρας των πρωινών εργασιών στον αύλειο χώρο.

Ο τότε επικεφαλής λοχαγός συνομιλούσε με τον οπλίτη αξιωματικό μονάδας και ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι γνώριζε κάποιο είδος πολεμικής τέχνης. Τότε, ο λοχαγός πρότεινε στον αξιωματικό μονάδας να κάνει μία επίδειξη – εκπαίδευση αυτής της τέχνης, και εκείνος δέχτηκε.

Αφού, λοιπόν, ο λοχαγός αντικατέστησε στα καθήκοντα του τον αξιωματικό μονάδας, πήγαν στην αυλή της Λέσχης Αξιωματικών και εκεί έγινε η επίδειξη, με αντίπαλο τον 35χρονο στρατιώτη (τότε ήταν 24 ετών), ο οποίος εξ αρχής – όπως αναφέρεται στην αγωγή- είχε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις για πιθανούς κινδύνους που ελλόχευαν οι ασκήσεις αυτές, όμως δεν είχε εισακουστεί ούτε από τον λοχαγό, ούτε από τους λοιπούς παριστάμενους που θεώρησαν ότι το περιστατικό θα είχε «πλάκα».

Ωστόσο, κατά την εφαρμογή μίας τέτοιας πολεμικής λαβής, οι δύο στρατιώτες έχασαν την ισορροπία τους, έπεσε ο ένας επάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου στο πόδι. Ο τραυματίας οπλίτης μεταφέρθηκε στο ΤΥΕΘ και από εκεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση, ενώ χρειάστηκε να πάρει και δύο μήνες αναρρωτική άδεια. Ο ίδιος υπεβλήθη και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση τον Μάρτιο του 2013, για να του αφαιρεθούν τα υλικά που είχαν τοποθετηθεί για την αποκατάσταση της ζημίας που του είχε προκληθεί στο πόδι του.

Στην αγωγή που κατέθεσε δια του δικηγόρου του, κ. Δήμου Μουτάφη, τον Μάιο του 2013, ο 35χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «ο τραυματισμός του οφείλεται σε παράνομες πράξεις οργάνου και συγκεκριμένα του λοχαγού που ανήκε στη δύναμη της λέσχης, δεν είχε εντολή εκγύμνασης του, ούτε ήταν επιφορτισμένος με τέτοια καθήκοντα.

Παρόλο δε που η μονάδα δε διέθετε κατάλληλο χώρο εκγύμνασης, ούτε γιατρό, τον διέταξε να συμμετέχει σε μία πολεμική επίδειξη, η οποία ήταν εκτός των καθηκόντων του και των υποχρεώσεων του, ως στρατιώτη, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Μάλιστα, μετά το συμβάν, ο λοχαγός τον διέταξε να μην αναφερθεί σε αυτό, όπως έγινε, αλλά να αναφέρει πως έπεσε, καθώς κατέβαινε από τις σκάλες των μαγειρείων» αναφέρει η αγωγή.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου