Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για την παράνομη παρακράτηση 14χρονης

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για την παράνομη παρακράτηση 14χρονης

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για την παράνομη παρακράτηση 14χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 609 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, επιβλήθηκε χθες, από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 52χρονο, Αλβανικής καταγωγής, για το αδίκημα της παράνομης παρακράτησης σε βάρος 14χρονης κοπέλας.


Στην πρόταση της προς το δικαστήριο, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εκτίσει μέρος της ποινής του ο 52χρονος, τελικά όμως, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του δύο φορές τον μήνα (κάθε 1η και 16η του μηνός) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος και για την υποστήριξη της κατηγορίας, για λογαριασμό της οικογένειας της 14χρονης, ο κ. Ιωάννης Πάππου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα έγιναν περίπου στις 8 το βράδυ, την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην παραλία Κρεμαστής. Εκεί βρισκόταν η ανήλικη, η οποία άκουγε μουσική ξαπλωμένη σε κρεβάτι θαλάσσης.

Τότε, ο 52χρονος κατηγορείται ότι την πλησίασε και την ακούμπησε, πέφτοντας επάνω της. Η ανήλικη προσπάθησε να ξεφύγει, ο 52χρονος φέρεται να την κράτησε από το πόδι, αλλά τελικά η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει και να ενημερώσει τους γονείς της σχετικά με το περιστατικό.

Ακολούθησε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού και έτσι στις 20 Ιουνίου 2022, ο 52χρονος συνελήφθη την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη παρακράτηση και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.


Καθώς ο 52χρονος δεν είχε υπεράσπιση, ζήτησε προθεσμία για την εκδίκαση της υπόθεσης του έως χθες, ενώ διατηρήθηκε με απόφαση του δικαστηρίου η κράτηση του έως τη δίκη.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου