Διεθνής προβολή της Πάτμου για τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της!

Διεθνής προβολή της Πάτμου για τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της!

Διεθνής προβολή της Πάτμου για τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Σε εκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες «ταξιδεύει» το τελευταίο διάστημα η Πάτμος μέσα από την καθιερωμένη, σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών “4k Heritage TV/ Visiotel” που αναμεταδίδονται μέσα από διαφορετικά τηλεοπτικά δίκτυα και δορυφορικές πλατφόρμες και προβάλλουν πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς πόλους έλξης σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην Ελλάδα, η σειρά αναμεταδίδεται μέσω του Cosmote History 4k Heritage TV.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε ο δήμος Πάτμου στα μέσα του Ιουνίου 2021, τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε το νησί της Αποκάλυψης και συγκέντρωσε πλούσιο οπτικοακουστικό και πληροφοριακό υλικό σχετικά με την ιστορία, το θρησκευτικό στοιχείο, την αρχιτεκτονική και την παράδοση. Μέχρι στιγμής, έχουν μεταδοθεί τέσσερα επεισόδια διάρκειας 26 λεπτών το καθένα, ενώ αναμένονται άλλα δύο.

Τα μοναστήρια, τα μουσεία, η Χώρα, το φυσικό κάλλος και τα γραφικά χωριά αποτελούν τα κεντρικά θέματα των επεισοδίων. Την πρωτοβουλία αυτή «αγκάλιασαν» και ανέδειξαν πρόσφατα και Ελληνικά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, όπως η Ημερησία, το Newsit και το CNN.gr, μέσα από σχετική αρθογραφία.

Σημειώνεται πως η εν λόγω σειρά εκπομπών έχει καλύψει τουλάχιστον 900 ιστορικά σημεία, σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

«Οι προσπάθειες του δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού αποδίδουν. Η πολύ μεγάλη και εκτεταμένη τηλεοπτική προβολή για την Πάτμο σε Ευρώπη και Αμερική, μέσα από τα έξι επεισόδια της ταξιδιωτικής σειράς, έχει εξειδίκευση σε ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του προορισμού, τον θρησκευτικό και ιστορικό μας πλούτο», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

Διαβάστε ακόμη

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Πάππου συναντήθηκε ο δήμαρχος Πάτμου

Επιμνημόσυνη δέηση για το δυστύχημα του ΕΚΑΒ του 2001 πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο στο μνημείο της ιατρού Σοφίας Μπεφόν