Αθώωση Μαχαιρίδη, Χατζηδιάκου, Κουσουρνά πρότεινε ο Εισαγγελέας της Κω

Αθώωση Μαχαιρίδη, Χατζηδιάκου, Κουσουρνά πρότεινε ο Εισαγγελέας της Κω

Αθώωση Μαχαιρίδη, Χατζηδιάκου, Κουσουρνά πρότεινε ο Εισαγγελέας της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 715 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη η δίκη για τις πλημμύρες του 2013

Την απαλλαγή και των τριών κατηγορουμένων για τα αδικήματα που τους βαραίνουν, πρότεινε πριν από λίγη ώρα η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση που αφορά τις φονικές πλημμύρες που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2013 στο νησί μας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους, τέσσερις άνθρωποι.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Φώτης Χατζηδιάκος και Στάθης Κουσουρνάς, με τις ιδιότητες που κατείχαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή Περιφερειάρχης Νοτίου ο κ. Μαχαιρίδης, Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Χατζηδιάκος και δήμαρχος Ρόδου ο κ. Κουσουρνάς.

Τα δε αδικήματα που τους καταλογίζονται είναι της πρόκλησης πλημμύρας με πρόθεση τελούμενη με παράλειψη, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προέκυψε κίνδυνος για τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και επήλθε θάνατος τεσσάρων, κίνδυνος για ξένα πράγματα, καθώς και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της προς το δικαστήριο ζήτησε να απαλλαχθούν από τις παραπάνω κατηγορίες και οι τρεις εμπλεκόμενοι.

Η δίκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό των οικογενειών των θυμάτων κ.κ. Δημήτρη – Παναγιώτη Δρόσου του Βασιλείου, Ιωάννη Κασιώτη και κ. Μάντακα, καθώς και με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γρηγόρη Μοράρη και Νίκο Χατζηνικολάου για τους κ.κ. Κουσουρνά και Μαχαιρίδη, και Στέλιο Κιουρτζή, Φώτη Κωστόπουλο και Νίκο Κωνσταντόπουλο για τον κ. Χατζηδιάκο.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»