Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο της Κω Μαχαιρίδης - Κουσουρνάς - Χατζηδιάκος

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο της Κω Μαχαιρίδης - Κουσουρνάς - Χατζηδιάκος

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο της Κω Μαχαιρίδης - Κουσουρνάς - Χατζηδιάκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1311 ΦΟΡΕΣ

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν πριν από λίγο, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Φώτης Χατζηδιάκος και Στάθης Κουσουρνάς, που κατηγορούνταν στην υπόθεση με τις φονικές πλημμύρες που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2013 στη Ρόδο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους, τέσσερις άνθρωποι.

Το δικαστήριο μετά από αρκετές συνεδριάσεις καθώς ξεκίνησε να εκδικάζει την υπόθεση στις 6 Ιουνίου και μία μακρά ακροαματική διαδικασία, εξέδωσε πριν από λίγη ώρα την απόφαση του, με την οποία απαλλάσσει από κάθε κατηγορία τους τρεις άνδρες οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο του δικαστηρίου με τις ιδιότητες που κατείχαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή Περιφερειάρχης Νοτίου ο κ. Μαχαιρίδης, Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Χατζηδιάκος και δήμαρχος Ρόδου ο κ. Κουσουρνάς.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία επίσης ζήτησε από το δικαστήριο την αθώωση των κατηγορουμένων «ελλείψει δόλου». Πρόταση που και τελικά «υιοθετήθηκε» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι τρεις άνδρες ήταν της πρόκλησης πλημμύρας με πρόθεση τελούμενη με παράλειψη, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προέκυψε κίνδυνος για τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και επήλθε θάνατος τεσσάρων, κίνδυνος για ξένα πράγματα, καθώς και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Όπως είναι γνωστό, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε το βόρειο τρίγωνο του νησιού της Ρόδου το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2013 κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε βιβλικές καταστροφές σε χωριά και περιουσίες.

Ειδικότερα, το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 54χρονη Καλλιόπη Παναγιώτου μαζί με τον σύζυγο της Γιάννη Μπαϊράμη 63 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στις 10.30 το βράδυ της ημέρας εκείνης, μεταξύ Παστίδας και Κρεμαστής με αποτέλεσμα το ζευγάρι να βρει τραγικό θάνατο.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη μερικές ώρες νωρίτερα στους δασκάλους Αναστασία Κατσαρού 26 ετών και Κώστα Αργυρόπουλο 50 ετών, οι οποίοι υπηρετούσαν στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου. Οι δύο εκπαιδευτικοί επέβαιναν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής.

Συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη παραστάθηκαν οι κ.κ. Γρηγόρης Μοράρης, Νίκος Χατζηνικολάου, Φώτης Κωστόπουλος και Στέλιος Κιουρτζής για την υπερασπιση του κ. Χατζηδιάκου μαζι με τον ιδιο, ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των οικογενειών των θυμάτων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης – Παναγιώτης Δρόσος του Βασιλείου, Ιωάννης Κασιώτης και Μάντακας.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»