Διεθνές Συνέδριο Μετάφρασης στη Ρόδο

Διεθνές Συνέδριο Μετάφρασης στη Ρόδο

Διεθνές Συνέδριο Μετάφρασης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Το διάστημα 4-6 Ιουλίου 2022 φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Sheraton διεθνές συνέδριο σχετικά με τις νέες τάσεις στη μεταφραστική τεχνολογία (New Trends in Translation and Technology – NeTTT).

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ακαδημαϊκούς της γλωσσολογίας, των μεταφραστικών σπουδών, της μηχανικής μετάφρασης και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, καθώς και προγραμματιστές, επαγγελματίες, εταιρείες παροχής γλωσσικών υπηρεσιών (LSP) και όλους όσους εργάζονται ή ενδιαφέρονται για διάφορες πτυχές της τεχνολογίας σε σχέση με τη μετάφραση. Το συνέδριο θα αποτελέσει μια ξεχωριστή και διεπιστημονική εκδήλωση για τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων και πρακτικών στη μεταφραστική τεχνολογία.

Συνδιοργανωτές του NeTTT 2022 είναι η Ακαδημία Μεταφραστών Dimetra, το τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και το τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Adapt Centre του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου (Dublin City University) στην Ιρλανδία, η Ερευνητική Oμάδα Υπολογιστικής Γλωσσολογίας (Research Group in Computational Linguistics) του Πανεπιστημίου του Γούλβερχάμπτον (University of Wolverhampton) στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Ένωση Υπολογιστικής Γλωσσολογίας (Association of Computational Linguistics) στη Βουλγαρία. Συνδιοργανωτής του συνεδρίου είναι επίσης η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο συνέδριο θα υπάρξει και εκπροσώπηση από τη Ρόδο, από τον Χρήστο Γιαννούτσο, μεταφραστή και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου,ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση των ανθρώπινα και μηχανικά μεταφρασμένων οικονομικών κειμένων της ΕΕ στο γλωσσικό ζεύγος Αγγλικά-Ελληνικά» (Quantitative and Qualitative Evaluation of Human and Machine-Translated EU Economic Texts in the English-Greek Language Pair).

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Ρόδο για κακομεταχείριση ζώου