Διαμαρτυρία συμπολιτών μας για τα κουνούπια στην Ιαλυσό

Διαμαρτυρία συμπολιτών μας  για τα κουνούπια στην Ιαλυσό

Διαμαρτυρία συμπολιτών μας για τα κουνούπια στην Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Σε μικρή απόσταση από την παιδική χαρά

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί δίπλα στην παιδική χαρά της δημοτικής ενότητας Ιαλυσού, στην κεντρική παραλία, καθώς σε απόσταση αναπνοής υπάρχει βούρκος με στάσιμα νερά και όχι μόνο, τα οποία έχουν δημιουργήσει σμήνη κουνουπιών που ταλαιπωρούν κατοίκους κι επισκέπτες.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» κάτοικος του νησιού μας που επισκέφθηκε την παιδική χαρά στην παραλία Ιαλυσού με την οικογένειά του, επισήμανε ότι η κατάσταση που βίωσαν προχθές το απόγευμα όλα τα παιδιά και οι γονείς, ήταν άκρως απαράδεκτη.

Κι αυτό επειδή σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου βρίσκονται και παίζουν παιδιά, υπάρχουν στάσιμα νερά τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα μικρό βάλτο, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να προκαλούν αφόρητες ενοχλήσεις αλλά και κινδύνους σε κατοίκους και επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό που απαιτείται να γίνει σε πρώτη φάση – επισήμαναν οι γονείς- είναι να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας στοχευμένος ψεκασμός για τα κουνούπια και στη συνέχεια να καθαριστεί το κανάλι από τα βρώμικα και στάσιμα νερά.
Σε άλλη περίπτωση οι κίνδυνοι θα αυξηθούν ενόψει και των αυξημένων θερμοκρασιών του καλοκαιριού, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών