Γ. Ματσίγκος: Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα έχουμε τουρισμό

Γ. Ματσίγκος: Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα έχουμε τουρισμό

Γ. Ματσίγκος: Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα έχουμε τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Πολύ καλά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν για τη Ρόδο, καθώς οι αφίξεις τουριστών είναι αυξημένες.

Η Ρόδος δεν επηρεάζεται από τις καθυστερήσεις στις πτήσεις που προκαλείται από την έλλειψη προσωπικού που ταλανίζει τις αεροπορικές εταιρείες όπως δήλωσε στον “SkyRodos” ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Γίνεται προσπάθεια να κάνουν οι εταιρίες της πτήσεις που έχουν προβλέψει παρά την έλλειψη προσωπικού. Για να προλάβουν μειώνουν τις πληρότητες στα αεροσκάφη», είπε ο κ. Ματσίγκος.

«Ο στόχος να ξεπεράσουμε τα δεδομένα του 2019 είναι εφικτός. Αισιοδοξούμε πως η κίνηση θα είναι θετική και θα έχουμε έστω και μια μικρή αύξηση. Εχουμε και πολύ κόσμο που έρχονται για διακοπές μέσω Αθηνών στο νησί μας», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

«Πιστεύω πως θα είμαστε σε επίπεδο αφίξεων στα επίπεδα του 2019 παρά τα όποια θέματα. Έχουμε μεγάλη αύξηση αφίξεων από την Μεγ. Βρετανία φέτος, καθώς οι πολίτες της συγκεκριμένης χώρας έχουν μεγάλη επιθυμία να ταξιδέψουν.

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες δεν πρόβλεψαν να έχουν το προσωπικό που πρέπει. Αυτό δημιουργεί ανησυχία για το αν θα έχουμε αυτή την αυξητική τάση και τους επόμενους μήνες. Αισιοδοξούμε και περιμένουμε τις εξελίξεις. Πιστεύω πω στο τέλος θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Δωδεκανήσου δήλωσε πως θα διεξαχθεί και φέτος η έρευνα ποιότητας.
Το ερωτηματολόγιο θα διανεμηθεί σε όλα τα ξενοδοχεία και στο τέλος της σεζόν θα σχηματιστεί πλήρη εικόνα για το τουριστικό προιόν της Ρόδου.

«Με τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε τουρισμό και το Νοέμβριο καθώς υπάρχουν πτήσεις μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως ο Οκτώβριος θα πάει πάρα πολύ καλά είπε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε πως η επιμήκυνση της σεζόν θα γίνει η αιτία να στραφούν οι νέοι στα τουριστικά επαγγέλματα.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές