ΝΔ Δωδεκανήσου: "Θα εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της καταχώρησης του Τurkaegean"

ΝΔ Δωδεκανήσου: "Θα εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της καταχώρησης του Τurkaegean"

ΝΔ Δωδεκανήσου: "Θα εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της καταχώρησης του Τurkaegean"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση αναφορικά με την καταχώρηση της ονομασίας "Turkaegean" εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας. Στη σχετική ανακοινωση, αναφέρονται τα εξής:

Ο ευρωπαϊκός φορέας αναγνώρισης εμπορικών σημάτων παραλαμβάνει χιλιάδες αιτήσεις και προβαίνει σε χιλιάδες αναρτήσεις δημόσιας διαβούλευσης.

Στην περίπτωση αυτή το αίτημα του τουρκικού οργανισμού Τουρισμού για καταχώρηση του σήματος «Turkaegean» δεν εντοπίστηκε έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν ενημέρωσαν, όπως θα έπρεπε, την πολιτική ηγεσία.

Μετά από αυτό , με εντολή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η διενέργεια της ΕΔΕ αποφασίστηκε , επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.
Η καταχώρηση στον ευρωπαϊκό φορέα αναγνώρισης εμπορικών σημάτων, του εμπορικού σήματος «Τurkaegean», προφανώς έχει τη σημασία του, παρότι δεν έχει επηρεάσει την τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας.

Πάντως, δεν επιδρά σε οποιοδήποτε ζήτημα κυριαρχίας. Αυτό είναι απολύτως σαφές.

Η Ελλάδα ,ωστόσο, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει γρήγορα σε προσφυγή για την ακύρωση της καταχώρησης, όπως έγινε και στις Η.Π.Α. και για το λόγο αυτό έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για την εξάντληση των ένδικων μέσων.

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου

Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»