Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Παλάτι των Ιπποτών

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Παλάτι των Ιπποτών

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Παλάτι των Ιπποτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 704 ΦΟΡΕΣ

Γεγονός θα είναι σε λίγες μέρες το ηλεκτρονικό εισιτήριο για το Παλάτι των Ιπποτών, καθώς εντός της επόμενης εβδομάδας, η υπηρεσία αυτή τίθεται σε λειτουργία από τον οργανισμό διαχείρισης και ανάπτυξης πολιτιστικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ερχόμενη Τετάρτη 6 του μήνα πρόκειται να εγκατασταθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σύστημα που θα επιτρέπει να λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία, ενώ την επόμενη μέρα θα γίνει και η σχετική εκπαίδευση του προσωπικού.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έρχεται στη Ρόδο πολυμελές κλιμάκιο από το Αυτοτελές Τμήμα Παρακολούθησης και Ανάπτυξης Πόρων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (πρώην ΤΑΠΑ) με επικεφαλής την αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Αγγελική Μαραγκάκη.

Σημειώνεται ότι η κ. Μαραγκάκη και οι συνεργάτες της είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο στη Ρόδο και τον Μάρτιο, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού είχε αποφασίσει να εφαρμόσει την υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου τόσο στο Παλάτι των Ιπποτών, όσο και στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, αυξάνοντας τα αξιοθέατα, στα οποία ήδη λειτουργεί με επιτυχία.

Τότε είχαν πραγματοποιήσει αυτοψία για τον έλεγχο των υποδομών, καθώς και για τις εργασίες που απαιτούνται στο πλαίσιο της επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού με την υπηρεσία αυτή προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του πρώην ΤΑΠΑ και ήδη το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται στο μουσείο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Μεσσήνης.

Έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να αγοράζει διαδικτυακά το εισιτήριό του.
Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χτίστηκε στη θέση της κάτω Ακρόπολης της αρχαίας Ρόδου, εκεί που αρχικά βρισκόταν ο ναός του Θεού Ήλιου.

Στην ίδια θέση τον 7ο αιώνα υπήρχε ένα βυζαντινό παλάτι και στη συνέχεια τον 14ο αιώνα, οι ιππότες του Αγίου Ιωάννου κατασκεύασαν το παλάτι ως κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου και ως διοικητικό κέντρο της πόλης. Καταστράφηκε το 1856 από μεγάλη έκρηξη πυρίτιδας που ήταν κρυμμένη στα υπόγεια της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη.

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αρχικά του σχέδια από τους Ιταλούς το 1940, ενώ το 1988 φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ο.Κ.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»