Για εικονική πραγματικότητα κατηγορεί τον Δήμαρχο Χάλκης η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

Για εικονική πραγματικότητα κατηγορεί τον Δήμαρχο Χάλκης η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

Για εικονική πραγματικότητα κατηγορεί τον Δήμαρχο Χάλκης η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Από τη μειοψηφία του δήμου Χάλκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Μετά την άκρως συκοφαντική και παραπλανητική ανάρτηση του δημάρχου Χάλκης χθες στο διαδίκτυο, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τα θέματα στην σωστή και αληθινή τους διάσταση, ως ακολούθως.

Στην ιστορία του δήμου Χάλκης, ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αντιπολίτευση, η οποία να υπηρετεί τον ρόλο της, με τόση συνέπεια, ευσυνειδησία και εφαρμογή των εκ του νόμου υποχρεώσεων της, φροντίζοντας να επισημαίνει τα λάθη, τις παραλείψεις, τις παρατυπίες και τις παρανομίες της δημοτικής αρχής, με στόχο να διορθώνονται, προς όφελος του συνόλου των δημοτών και παρά τους «ευσεβείς πόθους» του δημάρχου ότι δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της.

Επιπροσθέτως η αντιπολίτευση, φρόντισε και θα συνεχίσει να φροντίζει, να ενημερώνει τους δημότες για όλα τα θέματα που τους αφορούν, παρά την διαρκώς εκφραζόμενη αντίθεση του δημάρχου, ο οποίος δεν επιθυμεί καμία δημόσια κοινολόγηση των θεμάτων, από την αντιπολίτευση προς τους δημότες.

Θα αναφέρουμε ακολούθως μερικά (εντελώς ενδεικτικά), από τα δεκάδες θέματα, για τα οποία έχουμε εκφράσει σοβαρότατες αντιρρήσεις και έχουμε προτείνει λύσεις στον δήμαρχο, ο οποίος κατά την πάγια αντιδημοκρατική του αντίληψη, καμία από τις απόψεις μας ποτέ δεν υιοθέτησε, δείχνοντας την βαθιά αποστροφή του προς τον δημόσιο διάλογο και την δημόσια διαβούλευση, υιοθετώντας πάντα πρακτικές αδιαφάνειας, μυστικοπάθειες και συσκότισης, των πραγματοποιούμενων από εκείνον και την δημοτική του αρχή ενεργειών.

1. Το τεράστιο ζήτημα της συσσώρευσης των βουνών από εκατοντάδες τόνους σκουπίδια στον χώρο της δήθεν ανακύκλωσης, που αποτελεί περιβαντολλογικό και υγειονομικό έγκλημα.

2. Την πλημμελέστατη περισυλλογή των σκουπιδιών από τις ρίμες της Χάλκης, σε συνάρτηση με την έλλειψη πλαστικών έγχρωμων σακουλών κατά την χειμερινή περίοδο, που είχε σαν αποτέλεσμα να είναι ο οικισμός σε μεγάλο ποσοστό βρώμικος, ακόμη και την περίοδο του Πάσχα και μετέπειτα.

3. Την μεγάλη κοροϊδία για την δήθεν ανακύκλωση, που πολυδιαφημίζει ο δήμαρχος, αλλά δεν γίνεται.

4. Τον ελαττωματικό βιολογικό σταθμό λυμάτων που προωθείται, ο οποίος είναι δευτέρου αντί τρίτου βαθμού, απαρχαιωμένης μελέτης, με ανοικτές δύσοσμες χαβούζες και με τα τοξικά υγρά απόβλητα να διοχετεύονται στη θάλασσα.

5. Καμιά μέχρι στιγμής αντιμετώπιση των προβλημάτων του δημοτικού νερού που δεν πίνετε.

6. Τον κανονισμό κοινοχρήστων που ψήφισε η δημοτική αρχή την άνοιξη του 2020 και στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει εφαρμόσει η ίδια, μετατρέποντας την πιάτσα σε ζούγκλα κάθε είδους τροχοφόρων και άλλων παρανομιών.

7. Τον τρόπο συγκρότησης της ενεργειακής κοινότητας, ο οποίος σε συνδυασμό με το τέχνασμα των 300 € ανά μερίδα, άφησε εσκεμμένα εκτός της εταιρείας τα 4/5 των ιδιοκτητών ακινήτων της Χάλκης.

8. Τις ανεκδιήγητες και ψεύτικες δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου, ότι «στην Χάλκη οι κάτοικοι δεν πληρώνουν πλέον ηλεκτρικό ρεύμα».

9. Τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις των Εφετείων, στα οποία δεν προσήλθε ο δήμαρχος, ή δεν διόρισε νομικό εκπρόσωπο, όπως είχε σαφή υποχρέωση, για ανεξήγητους λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, αν και προσκλήθηκε νομότυπα, προκαλώντας έτσι με δική του αποκλειστική ευθύνη, τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις ερήμην κατά του δήμου Χάλκης, για την καταβολή πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες είχαν πρωτοδίκως κερδηθεί από τον δήμο Χάλκης, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην οικονομική επιτροπή, καθώς και στην επιστολή του έγκριτου νομικού της Ρόδου, που διαχειριζόταν κατά την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο τις υποθέσεις αυτές πρωτοδίκως και τις οποίες είχε κερδίσει ο δήμος Χάλκης.

10. Τη δημοτική ανώνυμη εταιρεία που ίδρυσε με πρόβλεψη παχυλών μισθών, για να διορίσει πολιτικούς του φίλους, μεταφέροντας σε αυτήν και κατασπαταλώντας όλα τα ενοίκια που εισπράττει ο Δήμος Χάλκης ετησίως.

11. Από τις 14 Μαρτίου 2022, η αντιπολίτευση με επιστολή της προς τον δήμαρχο, ζήτησε τα παραστατικά αγορών οικοδομικών υλικών, καθώς και τον τρόπο που αυτά διατέθηκαν από τον δήμο, τα οποία ο δήμαρχος παρανόμως, ακόμη δεν έχει παραδώσει.

12. Το δημοτικό πάρκινγκ, που επί τρία χρόνια δεν κατόρθωσε να φτιάξει.

13. Τις δημοτικές τουαλέτες στην πιάτσα, που επί τρία χρόνια δεν μπόρεσε να λειτουργήσει.

14. Την πλωτή μαρίνα, που τοποθέτησε πολύ καθυστερημένα, στα μέσα Ιουνίου, ενώ έπρεπε να την τοποθετήσει την περίοδο του Πάσχα, δημιουργώντας μεγάλη ζημιά στους καταστηματάρχες της Χάλκης.

15. Το ΚΕΠ του δήμου, μία χρησιμότατη υπηρεσία, που προσφέρει αποτελέσματα σε όλους τους δημότες, το γραφείο της οποίας επί τρία χρόνια δεν κατόρθωσε να επισκευάσει, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μετατρέπεται σε εσωτερική λίμνη.

16. Την ασυδοσία και την σπατάλη μέσω των απευθείας αναθέσεων του δημάρχου χωρίς διαγωνισμούς, που έχουμε σε πλείστες περιπτώσεις στηλιτεύσει στην οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο.

Έναντι όλων των παραπάνω, ενδεικτικά αναφερόμενων παραλείψεων, παρατυπιών και παρανομιών, παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, μία αγωνιώδη προσπάθεια του δημάρχου, με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην πλειοψηφία τους εντελώς παραπειστικές και παραπλανητικές, που παρουσιάζουν μία εικονική πραγματικότητα για τα ανωτέρω θέματα, και προσπαθούν να πείσουν τους δημότες ότι το μαύρο είναι άσπρο.

Απέναντι σε όλο αυτό τον ορυμαγδό της εικονικής πραγματικότητας του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής, η αντιπολίτευση με συνέπεια και ευσυνειδησία, όχι μόνο δεν εξαφανίζεται, όπως ενδομύχως φαίνεται να ελπίζει και να εύχεται ο δήμαρχος Χάλκης, αλλά παρίσταται και θα συνεχίσει να παρίσταται, προσφέροντας τις εκ της νομοθεσίας υπαγορευόμενες υπηρεσίες της στους δημότες της Χάλκης, καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογικής της θητείας.

Απαιτούμε σεβασμό στη γνώμη όλων, δημόσια διαβούλευση, πλήρη διαφάνεια και πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες σε όλες τις λειτουργίες του δήμου Χάλκης».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης