Για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Στις 25 Ιουνίου - με άρθρο μου - επέκρινα τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, γιατί η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε δεν αποφάσισε την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : τα κράτη μέλη της Ένωσης να μην πωλούν οπλικά συστήματα στην Τουρκία.

Και δεν φθάνει που συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη πολιτική κρατών μελών της Ε.Ε - όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.λ.π - να μην επιδεικνύουν την στοιχειώδη αλληλεγγύη προς τα μέλη της ένωσης Ελλάδας και Κύπρου, αφού εξακολουθούν να πωλούν όπλα στην Τουρκία, που τα στρέφει κατά της χώρας μας, τώρα ήλθε και η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μπορεί στη Μαδρίτη να μην πρόβαλε veto η Τουρκία, για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, πέτυχε όμως (μεταξύ άλλων) την απόφαση της «Συμμαχίας», να αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, από αυτές τις σκανδιναβικές χώρες.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, κανείς δε μπορεί να συμφωνήσει με την έκφραση ικανοποίησης του πρωθυπουργού, για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Ούτε καν ουδέτερη δε μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση, για την άρση αυτού του εμπάργκο, που εφάρμοζαν Σουηδία και Φινλανδία.

Υποστηρίζω σε κάθε ευκαιρία την απόλυτη ανάγκη της εθνικής συνεννόησης και την εφαρμογή εθνικής στρατηγικής. Όμως για να συμβαίνουν αυτά, πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα και να συζητά τις προτάσεις τους πριν την εξέλιξη τόσο σοβαρών συνεδριάσεων όπως οι Σύνοδοι Κορυφής. Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν το πράττει και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου