Σ. Καρίκης: Ο δήμος Ρόδου θα βάλει τάξη στην παραλιακή ζώνη της Ψαροπούλας

Σ. Καρίκης: Ο δήμος Ρόδου  θα βάλει τάξη στην παραλιακή ζώνη της Ψαροπούλας

Σ. Καρίκης: Ο δήμος Ρόδου θα βάλει τάξη στην παραλιακή ζώνη της Ψαροπούλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 774 ΦΟΡΕΣ

Για την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της Ψαροπούλας, μίλησε χθες στον Real Voice ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Ρόδου, Στράτος Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης με αφορμή όλα αυτά τα παράπονα και τις καταγγελίες που γίνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχουν απλωθεί κατά μήκος της παραλίας, με την αισθητική να έχει εξαλειφθεί, τόνισε ότι την ευθύνη έχει η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, όμως ο δήμος θα καθορίσει τους κανόνες για να υπάρξει συμμόρφωση των επιχιρηματιών.

Αναλυτικά ο κ. Καρίκης τόνισε:
Είναι στις προθέσεις μας άμεσα να βγει σχέδιο για την περιοχή για αυτό το διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η παρέμβαση, δηλαδή συγκεκριμένα θα κληθούν όλοι αυτοί οι καταστηματάρχες, σε συνεργασία και με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη εικόνα στην περιοχή.

Ο δήμος δεν θα παρακολουθήσει απλά όλα αυτά που συμβαίνουν, γιατί θα πρέπει να σημειώσω ότι αυτά δεν είναι δικές μας άδειες. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι ο δήμος δε θα πρέπει να καθορίσει κάποιους κανόνες. Να είναι λοιπόν όλοι σίγουροι ότι τις επόμενες μέρες από τον ίδιο τον δήμαρχο θα καθοριστεί και το χρονικό πλαίσιο συμμόρφωσης και οι κανόνες και συγκεκριμένα πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι κατασκευές και πάντα σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας.

Η χρονιά είναι δύσκολη, σε δυόμισι τρεις μήνες ουσιαστικά λήγει η σεζόν, εμείς τώρα θα το κάνουμε και ο Δήμος θα λάβει μέτρα και μπορεί να ζητήσει από τη Κτηματική μέχρι να ανακαλέσει αυτές τις άδειες. Θα τρέξει μία πολύ μεγάλη παρέμβαση και άρα όταν τρέξει ο διαγωνισμός σημαίνει ότι η περιοχή θα αλλάξει μορφή. Άρα είναι κάτι εντελώς προσωρινό αυτό που συμβαίνει.

Ο δήμος της Ρόδου πάει να βάλει μία τάξη σε όλη αυτή την παραλιακή ανάπλαση, αλλά θα πάρει χρόνο μέχρι τότε θα πρέπει κάποιοι να λειτουργήσουν νόμιμα και με κανόνες.

Με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης το επόμενο διάστημα, θα βγάλουμε συγκεκριμένο σχέδιο της περιοχής με πλήρη νομιμότητα, ομοιόμορφο και θα καλέσουμε τους πάντες να συμμομορφωθούν. Όποιος δεν συμμορφωθεί, θα χάσει την άδεια του για τη συγκεκριμένη χρήση.

Προχθές είχα εσωτερική σύσκεψη με τον δήμαρχο για το θέμα της Ψαροπούλας. Κοιτάμε και το ένα το μεγάλο θέμα μαζί με την περιφέρεια, το οποίο ο περιφερειάρχης με τον δήμαρχο στην ώρα του θα ανακοινώσουν, κοιτάμε και το μεσοδιάστημα. Κακώς και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ενεργεί χωρίς να φέρνει κάποια πράγματα πριν στο δήμο, ξεκάθαρα πράγματα, εμείς θα παρέμβουμε πολύ δυναμικά σε αυτή την ιστορία, πάντα όμως σε ένα πνεύμα που έχει θέσει ο δήμαρχος ότι πρέπει να αναπτυχθεί η περιοχή.

Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να κάθεται και να πιει τον καφέ του ή να φάει εκεί μπροστά στη θάλασσα…

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο